Μέχρι την Τρίτη τo “Hype” του Άλκη Παπασταθόπουλου στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση

0
1

Η Βέρα είναι αγχωμένη για την πρώτη της έξοδο με τη Λόλα. Ενώ προσπαθούν να βρουν σημείο επαφής και το μυαλό και των δύο επιστρέφει στην αρχή της βραδιάς, όταν ακόμα μεταξύ τους υπήρχε οικειότητα. 

Πρόκειται για την ταινία μικρού μήκους του Άλκη Παπασταθόπουλου με τίτλο “Hype, η οποία θα προβάλλεται μέχρι τις 21 Ιουλίου από το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση.

Η ταινία είχε επίσημες συμμετοχές στα φεστιβάλ Dominio Pubblico – La città agli Under 25, Athens Fashion Film Festival, 11ο Merlinka Film Festival, 17ο Festival International Signes De Nuit, 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Ο Άλκης Παπασταθόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το 2014, η πειραματική ταινία του, en pojke, έκανε πρεμιέρα στο MIX NYC Queer Experimental Film Festival και συνέχισε την πορεία της σε πολλά διεθνή φεστιβάλ. Το 2018, η τηλεοπτική σειρά Sleepover, που αναπτύσσει με τη Μαρία Χατζάκου, επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο MIDPOINT TV Launch, όπου και κέρδισε το βραβείο καλύτερου τηλεοπτικού σεναρίου από το ΗΒΟ Europe.

Παράλληλα, ολοκλήρωσε τη μικρού μήκους ταινία Gomenaki, η οποία απέσπασε το βραβείο καλύτερου μουσικού βίντεο στο Indie Memphis Film Festival. Το 2019, το Sleepover επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο Sundance Institute | YouTube, New Voices Lab.   Πρωταγωνιστούν: Άρτεμις Τζώρτζογλου, Άννα Παπαγεωργίου Σκηνογραφία: Μαρία-Δήμητρα Βέττα Ενδυματολογία: Βαγγέλης Καμπέρης Ήχος: Δάφνη Φαραζή, Ντίνα Στέφου Μοντάζ: Άλκης Παπασταθόπουλος, Αρετή Παπαϊωάννου, Χαρά Κλη Διεύθυνση Φωτογραφίας: Αρετή Παπαϊωάννου Παραγωγή: Αρετή Παπαϊωάννου, Άλκης Παπασταθόπουλος Σενάριο: Κάτια Κουλιού, Άλκης Παπασταθόπουλος Σκηνοθεσία: Άλκης Παπασταθόπουλος

Η ταινία προβάλλεται από 16-21 Ιουλίου στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube ανάμεσα σε άλλες ταινίες βραβευμένες ταινιών του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθηνών Νύχτες Πρεμιέρας. Μάθετε περισσότερα στο onassis.org

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!