Βανδαλισμός με σβάστικες σε queer μαγαζιά του Παρισιού

07/07/2020
από

Βανδαλισμό υπέστησαν δύο queer μπαρ στο Παρίσι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Ο Boris Jamet-Fournier, μέλος του δημοτικού συμβουλίου ανέβασε μια φωτογραφία από το μπαρ Cox, στο οποίο είχαν ζωγραφίσει σβάστικες.

Ο Jamet-Fournier αποκάλεσε τις σβάστικες, “Μια υπενθύμιση ότι ο αγώνας ενάντια στην μισαλλοδοξία δεν έχει τελειώσει”.

Την Παρασκευή ο ΛΟΑΤΚΙ και HIV ακτιβιστής Jean-Luc Romero-Michel, ανέβασε φωτογραφίες από το Banana Café, ένα άλλο ΛΟΑΤΚΙ μπαρ στο Παρίσι, το οποίο και αυτό είχε υποστεί βανδαλισμό με σβάστικες.

“Το Παρίσι είναι μια συμπεριληπτική πόλη και όπως η δήμαρχος Anne Hidalgo μας υπενθυμίζει τακτικά, δεν θα δεχτούμε πότε το μίσος και την ΛΟΑΤΚΙ-φοβία”.

Ο Dimitri Morvan που εργάζεται στο Banana Café δήλωσε στο Têtu ότι η επίθεση με τα graffiti έγινε το απόγευμα, όταν το μπαρ ήταν κλειστό και ότι έχει καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που έχει το μαγαζί.

“Στο βίντεο από τις κάμερες μπορείς να δεις 3 άντρες με μάσκες του σκι κοντά στο μπαρ. Οι δύο κρατάνε τσίλιες όσο το άλλο άτομο ψέκαζε με το σπρέι”.

Ο βανδαλισμός συνέβη γρήγορα και αυτοί που το έκαναν τράπηκαν αμέσως σε φυγή. “Ο κόσμος τρομοκρατήθηκε που έβλεπε τρεις άντρες με μάσκες σκι να τρέχουν. Κάποιοι νόμιζαν ότι υπήρχε κάποια βόμβα”.

Ο ιδιοκτήτης του Cox Frédéric Hervé δήλωσε ότι οι επιθέσεις ήταν “αισχρές”.

“Πρώτα το Banana Και μετά το Cox. Η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα ξεκάθαρα γίνεται στόχος τέτοιων επαίσχυντων πράξεων”.

Η Δήμαρχος Mayor Hidalgo μοιράστηκε την εικόνα από τον βανδαλισμό και καταδίκασε την επίθεση.

“Αυτά τα μηνύματα μίσους και ομοφοβίας δεν έχουν θέση στο Παρίσι”, έγραψε “Ελπίζω τα άτομα που είναι υπεύθυνα να αναγνωριστούν και να παραπεμφθούν στην δικαιοσύνη”.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!