Πριν λίγες μέρες η Χάλι Μπέρι αποκάλυψε ότι ένας από τους επόμενους ρόλους της θα είναι ένας τρανς άνδρας.

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, την αντίδραση πολλών μελών της ΛΟΑΤ+ κοινότητας τόσο για την συνεχιζόμενη μη επιλογή τρανς ηθοποιών για τρανς ρόλους, όσο και για το μπέρδεμα της Μπέρι σχετικά με την ταυτότητα φύλου του ρόλου της.

«Είναι ένας χαρακτήρας, που η γυναίκα είναι τρανς χαρακτήρας, οπότε είναι μια γυναίκα που αλλάζει σε άντρα. Είναι ένας χαρακτήρας σε ένα σχέδιο που θα μου άρεσε να κάνω», δήλωσε η Μπέρι, αποκαλύπτοντας ότι θα ήθελε να κάνει μια «μεγάλη βουτιά» σε «αυτόν τον κόσμο». «Το ποια είναι αυτή η γυναίκα μου είναι τόσο ενδιαφέρον», συμπλήρωσε.

Η αντίδραση ήρθε και από τον λογαριασμό του ντοκιμαντέρ του Netflix «Disclosure: Trans Lives on Screen» που εξερευνά την εκπροσώπηση των τρανς στη βιομηχανία.

Λίγες ώρες μετά η Χάλι Μπέρι, με ανακοίνωσή της, αποσύρθηκε από το πρότζεκτ, δηλώνοντας πως η τρανς κοινότητα πρέπει να έχει αδιαπραγμάτευτα την ευκαιρία να πει τις ιστορίες της.

Μετά την απολογία της Χάλι Μπέρι, ο λογαριασμός την ευχαρίστησε που «άκουσε και έμαθε». Επίσης απάντησε και η οργάνωση GLAAD για τα δικαιώματα της LGBTQ+ κοινότητας, προτρέποντας κι άλλους ισχυρούς ανθρώπους να κάνουν το ίδιο.

Μένει να φανεί αν το ζητούμενο, δηλαδή η εκπροσώπηση της τρανς κοινότητας στη βιομηχανία, θα επιτευχθεί ή αν τα σχέδια των ταινιών που ξεκίνησαν με μεγάλες/ους σταρ του Χόλιγουντ οι οποίες/οι τελικά αποσύρθηκαν θα μπουν απλά στο συρτάρι.

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «Disclosure: Trans Lives on Screen»:

 

με πληροφορίες από flix.gr