Οργή για την J.K. Rowling για τη σύγκριση της ορμονοθεραπείας των τρανς ατόμων με τις εγκληματικές θεραπείες μεταστροφής

0
12

Έντονες είναι οι αντιδράσεις που προκάλεσε -για ακόμη μια φορά- η J.K. Rowling, αφού θέλησε να συγκρίνει την ορμονοθεραπεία των τρανς ατόμων με τις εγκληματικές θεραπείες μεταστροφής.

“Παρακολουθούμε ένα νέο είδος θεραπείας μεταστροφής για τα νεαρά γκέι άτομα”, έγραψε η Rowling την Κυριακή στο Twitter, αναφερόμενη μάλιστα στις ορμόνες που λαμβάνουν τα τρανς άτομα ως τα “νέα αντικαταθλιπτικά”.

Τα σχόλιά της προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της τρανς κοινότητας, η οποία τα χαρακτήρισε ως κακοποιητικά και τρανσφοβικά.

“Η υπόθεση ότι το οποιοδήποτε άτομο θα υπέβαλλε ένα παιδί σε μια τέτοια διαδικασία, ώστε να μη μεγαλώσει ως γκέι ή λεσβία είναι μια συκοφαντία σε όλους τους γονείς που νοιάζονται για τα παιδιά τους”, δήλωσε η Βρετανίδα ακτιβίστρια Christine Burns.

“Η υπόθεση αυτή είναι τόσο εξωφρενική που είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί με μία ή δύο προτάσεις. Είναι ένα ψέμα που βασίζεται σε ένα βουνό ψεμάτων. Το σκάνδαλο είναι ότι αυτά τα ψέματα δεν μπορούν να αμφισβητηθούν”, δήλωσε η Burns στο Reuters.

Απάντηση στα σχόλια της Rowling θέλησε να δώσει και η τρανς ακτιβίστρια Munroe Bergdorf.

“Είναι επικίνδυνη και απειλή για τα ΛΟΑΤ+ άτομα”, έγραψε στο Τwitter. “H J.K. Rowling δεν είναι επιστήμονας. Δεν είναι γιατρός. Δεν είναι ειδική στα θέματα φύλου. Δεν είναι μια σύμμαχος της κοινότητάς μας”. 

Η διευθύντρια δημοσίων σχέσεων της Rowling δήλωσε τη Δευτέρα ότι δε θα προβεί σε κάποιο σχόλιο.