Ο Καναδός παίκτης ράγκμπι Christion Jones έμαθε με τον σκληρό τρόπο ότι -κάποιες φορές- οι πράξεις έχουν και συνέπειες.

Ο Jones απολύθηκε από τους Edmonton Eskimos, μετά από μια ομοφοβική έκρηξη που είχε στο twitter από το πουθενά.

Christion Jones

Όλα ξεκίνησαν την Κυριακή, όταν ο αθλητής του ράγκμπι μοιράστηκε στο Twiiter την (αχρείαστη) άποψη του για τις ομόφυλες σχέσεις (τα tweets έχουν πλέον διαγραφεί).

“Θα είμαι ειλικρινής… Ένας άντρας δεν πρέπει να είναι με έναν άλλον άντρα. Μια γυναίκα δεν θα πρέπει να είναι με μία άλλη γυναίκα. ΑΥΤΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ! Ζήστε την ζωή σας με ασφάλεια”.

Μετά από αυτό το tweet ακολούθησαν και άλλα, στα οποία δήλωνε ότι δεν τον νοιάζει αν απολυθεί για τα πιστεύω του.

“Προσπαθούν να με απολύσουν τώρα!!. Το να λέει ένας μαύρος άνδρας τη γνώμη του στο twitter είναι αηδιαστικό για αρκετά άτομα. Καταλάβετε ότι δεν με νοιάζει να απολυθώ στηρίζοντας αυτά που πιστεύω”.

Όταν χρήστες ζήτησαν από τον Jones να απολογηθεί για τα tweets του, αυτός αρνήθηκε: “Ποτέ μου δεν θα απολογηθώ. Σε ευχαριστώ παρόλα αυτά…”.

Το Canadian Football League έσπευσε να αποστασιοποιηθεί από τον Jones δηλώνοντας ότι δεν μοιράζεται τις ίδιες απόψεις με τον Jones.

“Εμείς στο CFL κρατάμε ψηλά το πανό η Διαφορετικότητα είναι Δύναμη. Το πρωτάθλημά μας δεν ισχυρίζεται ότι είναι τέλειο, αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι δεν παλεύουμε να γίνουμε συμπεριληπτικοί, στο να αποδεχτούμε και να γιορτάσουμε τις διαφορές μας, στο να σεβαστούμε και να τιμήσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα. #DiversityIsStrength”.

“Δεν υπάρχει θέση στο πρωτάθλημα μας για σχόλια που υποτιμούν τους ανθρώπους με βάση τη θρησκεία, τη φυλή, το φύλο ή τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Όσο ο Μήνας Υπερηφάνειας συνεχίζεται, στεκόμαστε δίπλα στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Πρέπει όλα τα άτομα να πουν όχι στο μίσος και ναι στην αγάπη.”

Τελικά ο Jones αναγκάστηκε να απολογηθεί για τα tweet του.

“Από την Janis Irwin.’ Αυτή είναι μια ευκαιρία για να εξελιχθείς’. Έχει απόλυτο δίκιο. Τα λόγια μου ήταν αρκετά επώδυνα και δεν εξυπηρετούσαν σε τίποτα. Συνέβαλα και εγώ στις δυσκολίες μια κοινότητας να ζήσει μια ζωή χωρίς καμία καταπίεση. Ζητώ ειλικρινή συγνώμη. Ήμουν λάθος”.

Από ότι φαίνεται η συγνώμη του Jones άργησε να έρθει γιατί λίγα λεπτά αργότερα οι Edmonton Eskimos ανακοίνωσαν ότι τον διώχνουν από την ομάδα τους.

“Στεκόμαστε δίπλα στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και καταδικάζουμε τις δηλώσεις και την γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Christion Jones”, δήλωσε δημόσια η ομάδα προσθέτοντας “Δεν υπάρχει χώρος για τέτοια σχόλια στην ομάδα μας. Ο Jones έχει φύγει πλέον από αυτή”.

Υποθέτουμε δεν θα το πάρει και τόσο βαριά!