Best4OlderLGBTI: Δράσεις ευαισθητοποίησης για τα προβλήματα των ΛΟΑΤΙ ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας

29/06/2020
από

To KMOΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στις δράσεις ευαισθητοποίησης που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου “Best4OlderLGBTI – Best Interest for the Older LGBTI”.

Βασικός στόχος των δράσεων είναι εξοικειώσουν τους/τις συμμετέχοντες/ουσες με τους κοινούς μύθους και τα στερεότυπα σε βάρος των ΛΟΑΤΙ ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς και τις ξεχωριστές προκλήσεις που δημιουργούν οι ηλικιακές διακρίσεις σε συνδυασμό με τις διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου, και να τους/τις βοηθήσουν να τις αναγνωρίζουν και να ανταποκρίνονται σε αυτές, στο πλαίσιο της επαγγελματικής και της ιδιωτικής τους ζωής.

Οι ημερομηνίες των δράσεων είναι οι εξής:

– Τρίτη 30 Ιουνίου: Ευρύ κοινό
– Πέμπτη 2 Ιουλίου: Εκπαιδευτικοί
– Τρίτη 7 Ιουλίου: Εργοδότες-ριες (ιδιοκτήτες-ριες επιχειρήσεων, ιδιώτες που απασχολούν προσωπικό, υπεύθυνοι-ες προσωπικού σε ΜΚΟ, κ.α.)
– Πέμπτη 9 Ιουλίου: Φοιτητές-ριες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
Όλες οι δράσεις ευαισθητοποίησης θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zοοm. Με την επιβεβαίωση της εγγραφής σας θα σας στείλουμε αναλυτικές οδηγίες για τη συμμετοχή σας. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα:
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις ευαισθητοποίησης μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Φίλιππο Παγάνη στο [email protected]

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο Best4OlderLGBTI φιλοδοξεί να προωθήσει το δικαίωμα των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας στη σεξουαλικότητα και να καταπολεμήσει τις διακρίσεις που υφίστανται λόγω ηλικίας, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας, έκφρασης και χαρακτηριστικών φύλου. Απώτερος σκοπός του είναι να προωθήσει τα δικαιώματα των μεγαλύτερων σε ηλικία (ΛΟΑΤΙ) ατόμων, µέσω της ευαισθητοποίησης ποικίλων ομάδων-στόχου, και να συμβάλει στη διαμόρφωση μίας κοινωνίας περισσότερο ισότιμης και χωρίς αποκλεισμούς.
Το έργο υλοποιείται σε έξι (6) κράτη-μέλη της ΕΕ (Ιταλία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Ρουμανία), με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του προγράμματος Δικαιώματα, Ισότητα, Ιθαγένεια (REC Programme).
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου: https://www.best4older-lgbti.org/



Δες και αυτό!