Δείτε το βίντεο του Athens Pride για το κίνημα Black Lives Matter

16/06/2020
από
Δείτε το βίντεο του Athens Pride για το κίνημα Black Lives Matter

Ένα βίντεο από τη συμβολική διαμαρτυρία αλληλεγγύης στο κίνημα Black Lives Matter που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (13/06/20), μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο από το Athens Pride, κυκλοφόρησε σήμερα, από τον Yannis Papanastasopoulos και την Amalia Kovaiou.

Δείτε το

Το βίντεο συνοδεύεται από το παρακάτω κείμενο στα ελληνικά και στα αγγλικά:

Τις τελευταίες εβδομάδες παρακολουθούμε τις μαζικές διαδηλώσεις που πυροδοτήθηκαν έπειτα από μια ακόμα βάναυση δολοφονία ενός μαύρου ανθρώπου από την αστυνομία, στη Μινεάπολη των ΗΠΑ. Η δολοφονία του George Floyd δεν ήταν τυχαίο γεγονός, αλλά αποτέλεσμα του συστημικού ρατσισμού, της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας καθώς και της ανοχής μιας ολόκληρης κοινωνίας στα φαινόμενα αυτά.

Η πρωταρχική ευθύνη για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων βαραίνει αδιαμφισβήτητα τις κυβερνήσεις. Είναι όμως εξίσου σημαντικό να αναγνωρίσουμε το ρόλο που μας αναλογεί στη μάχη για την καθολική προάσπιση τους σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, ξεκινώντας με την αναγνώριση των προνομίων μας και της πολιτικής ευθύνης που απορρέει από αυτά.

Το Athens Pride εκφράζει την αλληλεγγύη του στο κίνημα Black Lives Matter αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα πως οι επιπτώσεις της αστυνομικής βίας, των φυλετικών προκαταλήψεων και του ρατσισμού είναι φαινόμενα που αφορούν και στην Ελλάδα.

Στη συμβολική διαμαρτυρία αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο, το Athens Pride προσέθεσε ακόμη δυο χρώματα στη σημαία που αποτελεί σύμβολο της LGBTQI υπερηφάνειας, αναγνωρίζοντας την ανάγκη και αναλαμβάνοντας δέσμευση για περαιτέρω συμπερίληψη, ορατότητα και αυτομόρφωση.

Υποστήριξε το κίνημα BLM: blacklivesmatters.carrd.co




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!