Όταν το προνόμιο των γκέι ανδρών γίνεται επικίνδυνο

15/06/2020

Βουίξαν, σου λέει, το Σαββατοκύριακο τα social media και τα Online μετά τη δήλωση του Αλέξη Πατέλη, ότι «Ο Πρωθυπουργός έχει γνωρίσει τον σύζυγο μου όπως κι εγώ τη δίκη του».

Έσπευσαν όλοι να πουν “συγχαρητήρια” και πόσο πολύ θαυμάζουν, που στην κυβέρνηση της Νέας δημοκρατίας εργάζεται ένα ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο.

Ξέρεις τι όμως, εγώ δε θα του πω “συγχαρητήρια” .

Δε θα του πω “συγχαρητήρια” , γιατί ο Πατέλης, σαν ένας ευκατάστατος γκέι άνδρας, δε νοιάζεται που ξεπλένει τη Νέα Δημοκρατία και γίνεται ο «γκέι φίλος» που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν του λέω “συγχαρητήρια” γιατί επέλεξε στρατηγικά να χρησιμοποιήσει τις λέξεις «σύζυγός μου» για να δείξει πόσο προοδευτικός ηγέτης είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεχνώντας να αναφέρει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει γάμος μεταξύ ομόφυλων ατόμων, ούτε αναγνωρίζονται οι ομόφυλοι γάμοι από ζευγάρια που παντρεύτηκαν στο εξωτερικό. Βλέπεις, αυτά τα προβλήματα είναι για εμάς τους πληβείους, τους κοινούς. Βλέπεις, ο Πατέλης, περιορίζεται στο να αναφέρει γενικά -και αόριστα- ότι «ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η αποδοχή των άλλων, είναι δείγμα θετικό» .

Δε μου λες κύριε Πατέλη, αν ήσουν φτωχός και πληβείος, σαν και εμάς, θα σε σεβόταν για τη “διαφορετικότητά” σου ο Κυριάκος;

Γιατί εμείς θυμόμαστε, ότι αυτή η κυβέρνηση -που ξεπλένεις- καταψήφισε την απαγόρευση των διακρίσεων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό, εμείς θυμόμαστε να μιλάει για εξωγήινους στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου –περίοδο κατά την οποία, επίσης, είχε προσπαθήσει να κάνει ξέπλυμα μέσα από συναντήσεις με ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις και διαβεβαιώνοντας, κεκλεισμένων των θυρών, ότι θα στηρίξει το νομοσχέδιο.

Εμείς θυμόμαστε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δε στήριξε ποτέ ανοιχτά τον ομόφυλο γάμο. Εμείς θυμόμαστε ότι στη Νέα δημοκρατία υπάρχουν ακροδεξιές φωνές, όπως αυτές του Βορίδη και του Άδωνη Γεωργιάδη. Εμείς θυμόμαστε ότι εμάς, η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος, δε μας σεβάστηκαν πότε. Εμείς θυμόμαστε τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο να μας χρησιμοποιούν για τη δική τους ατζέντα. Εμείς θυμόμαστε τη Νέα Δημοκρατία να μας προσβάλει, να μας μειώνει, και να μας στερεί βασικά δικαιώματα, που εσένα, προφανώς, δε σε νοιάζουν να έχεις.

Αλλά βλέπεις, αν έχεις σπουδάσει και δουλέψει στο εξωτερικό, δε σε νοιάζει τόσο μωρέ για τα δικαιώματα της κοινότητα, που λες, ότι ανήκεις. Αν έχεις το προνόμιο, ενός ευκατάστατου λευκού cis άντρα, δε σε νοιάζει που άλλα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας δεν έχουν ούτε τα βασικά δικαιώματα.

Αλλά, μη φοβάσαι κύριε Πατέλη. Όσο εσείς, οι βολεμένοι γκέι άντρες, βλέπετε τον κόσμο από τη στρεβλή σφαίρα του δικού σας προνομίου, και δε σας αφορούν τα ζητήματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, άλλο τόσο εμείς θα παλεύουμε για να κάνουμε νόμιμο τον “σύζυγό” σας με κυβερνήσεις, όπως αυτή της Νέας Δημοκρατίας.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!