Ανοίγει ο δρόμος για τον ομόφυλο γάμο στην Ελβετία

11/06/2020
από
Ελβετία

Το κοινοβούλιο της Ελβετίας ενέκρινε νομοσχέδιο για να επιτρέψει σε ομόφυλα ζευγάρια να συνάψουν γάμο, παρά την αντίθεση των συντηρητικών.

Οι νομοθέτες ψήφισαν, επίσης, να επιτρέπεται στα λεσβιακά ζευγάρια να χρησιμοποιούν δωρεές σπέρματος για να συλλάβουν παιδιά. Το νομοσχέδιο περνά στο ανώτερο σώμα για τελική ψηφοφορία.

«Με 132 ψήφους υπέρ, 52 κατά και με 13 αποχές, το Εθνικό Συμβούλιο λέει ΝΑΙ σε #Ehefüralle (όλα τα άτομα) για πραγματική ισότητα!»

Η Ελβετία ψήφισε νόμο που προστατεύει ειδικά τις λεσβίες, τα γκέι και bi άτομα από τις διακρίσεις τον Φεβρουάριο.

«Τέλος, ήρθε η ώρα γι’ αυτό το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα!» έγραψε ένας χρήστη του Twitter, χρησιμοποιώντας το όνομα you_can_call_me_flower.

Το προσχέδιο του νομοσχεδίου πηγαινοέρχεται στο κοινοβούλιο 13 χρόνια τώρα, παρόλο που μία έρευνα του Pink Cross τον Φεβρουάριο έδειξε, ότι πάνω από το 80% των Ελβετών υποστηρίζει τον ομόφυλο γάμο.

Ωστόσο, οι πολιτικοί θεσμοί της χώρας τείνουν να είναι πιο συντηρητικοί από το ευρύ κοινό.

«Στο μέλλον, ο γάμος θα πρέπει να είναι ανοιχτός σε όλα τα ζευγάρια και ετερόφυλα και ομόφυλα, κι αυτός είναι ο πυρήνας της πρότασης» , δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης Karin Keller-Sutter.

«Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο (η κυβέρνηση) χαιρετίζει το γεγονός ότι αυτό θα εξαλείψει τη σημερινή άνιση μεταχείριση» , πρόσθεσε.




Δες και αυτό!