Η κυκλοφορία της PrEP στην Αγγλία αναβλήθηκε επ’ αόριστον

05/06/2020
από

Η προγραμματισμένη κυκλοφορία της PrEP στην Αγγλία “αναβλήθηκε επ ‘αόριστον” μετά την πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με αναφορές οργανώσεων, που δραστηριοποιούνται στην πρόληψη και ευαισθητοποίηση γύρω από τον ιό του HIV.

Μετά από χρόνια εκστρατείας, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πάγωσε τον Μάρτιο την κυκλοφορίας της PrEP, με την προοπτική ότι θα κυκλοφορήσει τον περασμένο Απρίλιο.

Τώρα, η κλινική σεξουαλικής υγείας του Λονδίνου, 56 Dean Street, αναγκάστηκε να ενημερώσει στις/ους ασθενείς, ότι η προγραμματισμένη διάθεση της PrEP έχει “αναβληθεί επ’ αόριστον” , σύμφωνα με το iNews.

Η PrEP, η οποία έχει αποδειχθεί ότι αποτρέπει τη μετάδοση του ιού του HIV σε περισσότερο από το 99% των περιπτώσεων, είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο μέσω του Συστήματος Υγείας της Αγγλίας σε περιορισμένη δοκιμαστική διαθεσιμότητα σε περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Η φιλανθρωπική οργάνωση Terrence Higgins Trust επέκρινε την καθυστέρηση, με την Debbie Laycock, επικεφαλής πολιτικής της οργάνωσης, να αναφέρει στο iNews:

“Τον Μάρτιο καλωσορίσαμε την ανακοίνωση της ελεύθερης κυκλοφορίας της PrEP στην Αγγλία, ως σημαντική ημέρα αναφορικά με την επιδημία του ιού του HIV. Ο αντίκτυπος της Covid ήταν ακόμη μεγαλύτερος από ό, τι γνωρίζαμε τότε, αλλά η κυβέρνηση οφείλει να λάβει υπόψη της τις δεσμεύσεις της, επειδή η PrEP είναι ένα τόσο σημαντικό εργαλείο πρόληψης του ιού του HIV. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε την έναρξή της επειγόντως και θα πιέσουμε για ένα σταθερό χρονοδιάγραμμα από την κυβέρνηση σχετικά με το πότε θα υπάρχει διαθέσιμη πρόσβαση της PrEP σε ολόκληρη την Αγγλία. Κανείς δε μπορεί να μείνει πίσω όσον αφορά την πρόληψη του ιού του HIV.” 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!