Ο εθνικιστής και ομοφοβικός βουλευτής της Άιοβα έχασε τις εκλογές μετά από 17 χρόνια θητείας

05/06/2020
από
WASHINGTON, DC - SEPTEMBER 26: Rep. Steve King (R-IA) testifies during a House Veterans' Affairs Committee hearing, September 26, 2017 in Washington, DC. The hearing concerned a variety of legislation facing the committee, including increased access to medical care for women veterans and the Puppies Assisting Wounded Servicemembers (PAWS) Act of 2017. (Photo by Drew Angerer/Getty Images)

Ο ανοιχτά ρατσιστής, ομοφοβικός βουλευτής Steve King μόλις έχασε τις προκριματικές εκλογές της Άιοβα, μετά από 17 χρόνια υπηρεσίας.

Steve King, Photo by Drew Angerer/Getty Images

Αν έβγαινε και σε αυτές τις εκλογές θα ήταν η 10η θητεία του στο αξίωμα.

Όμως, να θυμηθούμε λίγο ποιος είναι ο Steve King. Είναι ο άνθρωπος που πρότεινε τον γάμο μεταξύ “των γκέι ατόμων με τη μηχανή του γκαζόν του”.

Είναι ο άνθρωπος που ισχυρίστηκε ότι τα αποδεικτικά στοιχεία για τους γκέι γονείς είναι «ψεύτικα» όπως, επίσης, ψέμα είναι και η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Είναι ο άνθρωπος που προσπάθησε να απαγορεύσει στα τρανς άτομα να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες στο Καπιτώλιο.

Είναι, ακόμη, ο άνθρωπος που επιτέθηκε στην ηγεσία του κόμματος για την υποστήριξη ομοφυλόφιλων υποψηφίων και έθεσε σε ισχύ ένα νομοσχέδιο που θα απαγόρευε στις πρεσβείες των ΗΠΑ να έχουν σημαίες του ουράνιου τόξου.

Αλλά η μισαλλοδοξία του δεν σταματά εκεί: Είναι ο άνθρωπος, η ρατσιστική ρητορική του όπου, περιλαμβάνει tweet, με τα οποία υποστηρίζει ανοιχτά τον εθνικισμό των λευκών, ισχυριζόμενος ότι οι μετανάστες έχουν «κνήμες σε μέγεθος πεπονιών» από τη μεταφορά ναρκωτικών.

Και το αποκορύφωμα, πιο πρόσφατα, έθεσε το ερώτημα: “Λευκός εθνικισμός, υπέρμαχος των λευκών, δυτικός πολιτισμός – πώς έγιναν αυτές οι φράσεις προσβλητικές;” 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Steve King (@stevekingia) στις

Αυτός ο άνθρωπος, λοιπόν, ο Steve King, χάνει -επιτέλους- τις προκριματικές εκλογές της Άϊοβα, και αφαιρείται από τις θέσεις της επιτροπής. Μάλιστα, μετά από επικρίσεις που δέχτηκε, ειδικά για το τελευταίο του σχόλιο, ο ίδιος αρνήθηκε ότι υποστήριξε ποτέ τον λευκό εθνικισμό και ισχυρίστηκε ότι η αντίδραση ήταν ενορχηστρωμένη εκστρατεία εναντίον του.

Την Τρίτη (2 Ιουνίου), λοιπόν, έχασε την Αϊόβα από τον Randy Feenstra, έναν γερουσιαστή που είχε την υποστήριξη πολλών Ρεπουμπλικανικών ομάδων. Ο Feenstra συγκέντρωσε σχεδόν το 46% των ψήφων στη βαριά συντηρητική περιοχή, ενώ ο King μόλις το 36%.

Μιλώντας στο Facebook μετά την ήττα του, ο King ισχυρίστηκε ότι κανένας από τους αμφισβητίες του δεν είχε ποτέ ασχοληθεί με «μία δήλωση που έχω κάνει» κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Προέτρεψε τους κατοίκους της Αϊόβα να συνεχίσουν να διδάσκουν στα παιδιά τους τις «αξίες που μας ενδιαφέρουν» , συμπεριλαμβανομένης της αντίθεσης στην άμβλωση και στον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.

Βέβαια, να σημειώσουμε εδώ, ότι ο Randy Feenstra δεν πάει πίσω, έχει ένα τρομερό αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ πρόγραμμα. Μέλος της Γερουσίας της Αϊόβα από το 2008, η Fenstra προσπάθησε κάποτε να αντιστρέψει την ισότητα των γάμων εισάγοντας μια τροπολογία, που επιδιώκει να παρακάμψει την απόφαση του κράτους του 2009, που νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών. Ευτυχώς, ποτέ δεν ψηφίστηκε. Αλλά και πιο πρόσφατα, το 2019, ο Feenstra ψήφισε ένα επιτυχημένο νομοσχέδιο, που απαγορεύει τη χρήση κεφαλαίων Medicaid για χειρουργικές επεμβάσεις που επιβεβαιώνουν το φύλο. Μετά τη νίκη του δέχτηκε συγχαρητήρια από τον Donald Trump, οπότε καταλαβαίνετε.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!