Rainbow οι εκπτώσεις στα Marks & Spencer της Αγγλίας

04/06/2020
από

Τα Marks & Spencer της Αγγλίας ξεκίνησαν “Rainbow Εκπτώσεις” για να συγκεντρώσουν χρήματα για την Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Αγγλίας, τον μήνα υπερηφάνειας, αναφέροντας ότι το ουράνιο τόξο έχει διττή σημασία.

Οι εκπτώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει από τις 14 Μαΐου στην Αγγλία, με το 10% των κερδών τους να πηγαίνουν στο NHS Charities Together, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου.

Όμως, η κίνηση αυτή έχει δεχτεί κριτική από κάποιες ομάδες που ανήκουν στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, καθώς θεωρούν ότι οι πολίτες θα νομίζουν ότι το σύμβολο του ουράνιου τόξου, κατά την περίοδο του κορονοϊού, δε θα αποτυπωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως αναφορά στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, αλλά ως σύμβολο ελπίδας και αλληλεγγύης εν μέσω της πανδημίας.

Αυτή η σκέψη ώθησε πολλά άτομα κατηγορήσουν τα Mark & ​​Spencer στα social media για “rebranding” του Pride.


‘Ομως, τα Marks & Spencer δεν είναι η πρώτη φορά που στηρίζουν τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Πέρυσι, για παράδειγμα, σχεδίασαν το «LGBT sandwich» με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για την akt, μια φιλανθρωπική οργάνωση αφιερωμένη στη βοήθεια των ΛΟΑΤΚΙ+ νεαρών αστέγων, που προκάλεσαν αναταραχή στο διαδίκτυο.

Μιλώντας στο PinkNews, εκπρόσωπος των Marks & Spencer τόνισε ότι και οι δύο αναγνώσεις του ουράνιου τόξου υιοθετούνται από την εταιρεία, ενώ είπε ακόμη δύο λόγια για τα σχέδια της εταιρίας τον μήνα υπερηφάνειας.

“Είναι σωστό να συνεχίσουμε να δείχνουμε την υποστήριξή μας στα εργαζόμενα στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης άτομα, μέσω του ουράνιου τόξου, και να είμαστε όλοι μαζί σ’ αυτήν πανδημία» , είπαν.«Έχοντας εφαρμόσει περιορισμούς κοινωνικής αποστασιοποίησης, γνωρίζουμε ότι οι πελάτες μας μπορεί να θέλουν να σηματοδοτήσουν το Pride διαφορετικά φέτος και έχουμε συνεργαστεί στενά με το εσωτερικό δίκτυο των ΛΟΑΤΚΙ+ συναδέλφων μας για να εξετάσουμε τα σχέδιά μας. Γι ‘αυτό, για να γιορτάσουμε τον Pride Month, αυτήν την εβδομάδα, ξεκινήσαμε μια συνεργασία με την akt – δίνοντας στους πελάτες μας τη δυνατότητα να την επιλέξουν ως φιλανθρωπική οργάνωση, ώστε τα M&S να κάνουν σε αυτήν δωρεά, κάθε φορά που ψωνίζουν σε μας. Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, θα δημοσιοποιήσουμε ιστορίες των ΛΟΑΤΚΙ+ συναδέλφων μας, που θα δίνουν και προτάσεις για τη γιορτή του Pride στο σπίτι.” 




Δες και αυτό!