Απαγόρευσαν σε λεσβία να συμμετέχει στην τελετή αποφοίτησής της

04/06/2020
από
Dynasia Clark

Μια λεσβία κοπέλα, απόφοιτος λυκείου αποκλείστηκε από την τελετή της αποφοίτησής της, επειδή φορούσε παντελόνι, αντί για φόρεμα.

Dynasia Clark

Η Dynasia Clark αποφοίτησε την Γ’ Λυκείου στο Darlington County, της Νότιας Καρολίνα.
Ωστόσο, η μαθήτρια λέει ότι της απαγορεύτηκε να ανέβει στη σκηνή, επειδή φορούσε παντελόνι, κατά παράβαση της πολιτικής ενδυματολογικού κώδικα, που ορίζει ότι οι γυναίκες πρέπει να φορούν φορέματα.

Σε δηλώσεις της στο τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο WPDE είπε:
«Δεν πίστευα ότι θα ήταν τόσο μεγάλο θέμα» .

Όταν την ενημέρωσαν ότι δε θα της επιτρεπόταν η συμμετοχή, επειδή φορούσε παντελόνι, η Clark είπε τα εξής:

«Ήμουν θυμωμένη περισσότερο από ποτέ, γιατί εργαζόμαστε σκληρά για την αποφοίτηση και μετά μου λένε ότι δεν μπορώ να πάω, επειδή δεν έχω φορέσει φόρεμα» .

Η μαθήτρια είπε ότι επέλεξε να σταθεί ακριβώς έξω από την είσοδο, όπου γινόταν η τελετή – για να ενθαρρύνει τις συμμαθήτριες και τους συμμαθητές της. Μάλιστα, αντί να υπάρξει το αναμενόμενο αμήχανο κενό, όταν θα διαβαζόταν το όνομά της, το σχολείο επέλεξε να παραλείψει εντελώς την αναφορά σε εκείνη.

Η Clark είπε: “Αυτό ήταν το κομμάτι που με έκανε πιο έξαλλη από όλα τα άλλα, γιατί ήμουν εκεί, θα μπορούσατε τουλάχιστον να ακουστεί το όνομά μου. Μου φαίνεται τρελό. Φαίνεται ανόητο, σα κάτι μηδαμινό, γιατί ήταν απλώς μια ένα ρούχο για μένα. Δεν έπρεπε να με σταματήσουν να κάνω κάτι που περίμενα 12 χρόνια να κάνω – τελείωσα το σχολείο. Όλοι θα είναι χαρούμενοι για την ημέρα αποφοίτησής τους και δε θα μπορούσα καν να το ζήσω αυτό.”  

Το σχολείο αρνείται να ζητήσει συγγνώμη για το περιστατικό.

Σε δήλωση προς το WPDE, το σχολείο είπε: “Ο ενδυματολογικός κώδικας του Lamar High School για την αποφοίτηση ισχύει για περισσότερα από 20 χρόνια. Καλωσορίζουμε μαθητές ή γονείς που έχουν ανησυχίες σχετικά με οποιαδήποτε πολιτική ή διαδικασία να συναντηθούν με τη διοίκηση και να συζητήσουν αυτές τις ανησυχίες. Στο παρελθόν, όταν ένας μαθητής εξέφρασε την ανησυχία του με τη διοίκηση σχετικά με τον ενδυματολογικό κώδικα πριν από την ημέρα αποφοίτησης, το ζήτημα αντιμετωπίστηκε. Η Clark αποκάλυψε ότι σκοπεύει να μπει στον στρατό μετά την αποφοίτησή της, προσθέτοντας ότι είναι ενθουσιασμένη για να υπηρετήσει τη χώρα.” 




Δες και αυτό!