Λιντσάρισμα αφροαμερικανής τρανς γυναίκας από πλήθος 30 ατόμων

04/06/2020
από

Ένα σοκαριστικό βίντεο κάνει τον γύρο του δικτύου τις τελευταίες μέρες, στο οποίο φαίνεται μια τρανς γυναίκα, η Iyanna Dior, να λιτσαρίζεται από πλήθος τουλάχιστον 30 ατόμων, κατά πλειοψηφία ανδρών, στην Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το σοκαριστικό βίντεο, το οποίο αρνούμαστε να κοινοποιήσουμε στο avmag.gr, μπορούμε να δούμε άντρες να ακολουθούν και να επιτίθενται στην Iyanna Dior, μέσα σε ένα μαγαζί με πολλά άτομα να παραμένουν αμέτοχα και απλά παρακολουθούν το περιστατικό, ενώ ακούγονται ομοτρανσφοβικές βρισιές προς τη γυναίκα.

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο τι συνέβη πριν το περιστατικό, αναφορές, όμως, θέλουν το έναυσμα γι’ αυτή την επίθεση να είναι ένα μικρό τρακάρισμα (fender bender).

Κανένα από τα άτομα που συμμετείχε στο περιστατικό δεν έχει αναγνωριστεί ή συλληφθεί από τις αρχές.

Η Dior μετά από το περιστατικό έγραψε στο Facebook της: “Ευχαριστώ όλα τα άτομα που επικοινώνησαν μαζί μου για να δουν αν είμαι καλά. Θα μιλήσω σύντομα.”

Προσθέτοντας: “Black Lives Matter 😞❤️

Εικόνα από το live της YIanna Dior που δείχνει τα τραύματά της

Η τρανς γυναίκα, έδειξε τα τραύματά της κατά τη διάρκεια ενός Facebook Live, λέγοντας: “Όλη η μια πλευρά του προσώπου μου είναι πρησμένη, πονάει τόσο πολύ. Στο μέτωπό μου έχω καρούμπαλα και γρατσουνίες” .

Τρανς ακτιβιστές, έστειλαν τα δικά τους μηνύματα συμπαράστασης στην Iyanna Dior

Σε ένα μακροσκελές Instagram post, η executive producer της σειράς Pose, Janet Mock έγραψε:

“Αδερφή μου, συγγνώμη. Ζητάω τόσο πολύ συγγνώμη. Δε χρειαζόταν να σε κυνηγήσουν έτσι. Όμως, το έκαναν. Δεν υπάρχει καμία γ******η δικαιολογία για τη βαρβαρότητά τους, την επικίνδυνη άγνοιά τους, και την εύθραυστη αρρενωπότητά τους. Αυτά τα σ***α μας σκοτώνουν.” 

Πρόσθεσε: “Η καρδιά μου πονάει για εσένα. Αλλά μπορείς να στηριχτείς πάνω μας. Θα γίνεις καλά. Ξεκουράσου τώρα. Άσε εμάς να κουβαλήσουμε αυτό το φορτίο που δεν μπορείς να σηκώσεις εσύ τώρα. Αξίζεις ξεκούραση και ηρεμία. Θα βγούμε εμείς γ******α μπροστά.

“Ο αγώνας μας για τις μαύρες ζωές δε θα γίνει πάνω στον δικό σου βωμό ή των αδερφών μας. Θα πρέπει να σταματήσουμε να βάζουμε στο επίκεντρο τους cis ετερόφυλους άντρες και τις ανάγκες τους. Δε θα αγνοήσουμε τη βία, που κάποιοι από αυτούς τους άντρες άσκησαν πάνω σε εσένα, στις αδερφές μας, και στις ζωές των αδερφών μας.

“Αν Black Lives Matter τότε θα πρέπει και οι Ζωές των Μαύρων Τρανς Ατόμων να Αξίζουν το ίδιο. Είμαστε εδώ. Ήμασταν εδώ. Θέλουμε την υποστήριξη των μαύρων cis ανθρώπων ΤΩΡΑ. Δεν είσαι σύμμαχος. Είσαι οικογένεια. Είμαστε η οικογένεια σου.” 

Το περιστατικό αυτό παρουσιάζει μεγάλη ομοιότητα με ένα παρόμοιο γεγονός που συνέβη με την Muhlaysia Booker, μια τρανς γυναίκα, η οποία, επίσης, λιτσαρίστηκε από το πλήθος μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα στο Ντάλας, το 2019. Η Booker δολοφονήθηκε λίγες εβδομάδες μετά, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες της τρανς κοινότητας.




Δες και αυτό!