Το φίλτρο εθνικότητας σκοπεύει να αφαιρέσει το Grindr, ως κίνηση αλληλεγγύης στο “Βlack Lives Matter” κίνημα.

Η γνωστή dating εφαρμογή, που δέχεται εδώ και καιρό κριτική για τα πολλά κακοποιητικά σχόλια που γίνονται στην πλατφόρμα της, ανακοίνωσε εχθές την απόφασή της να αφαιρέσει την καταχώρηση που σχετίζεται με την εθνικότητα των χρηστών.

“Δε θα σιωπήσουμε”, έγραψαν στον επίσημο λογαριασμό του Grindr στο Twitter. H ανάρτηση ανέφερε επίσης πως η εφαρμογή, η οποία πουλήθηκε πρόσφατα για 600 εκ. δολάρια θα προβεί σε δωρεές σχετικά μ΄αυτή την προσπάθεια.

“Στεκόμαστε με αλληλεγγύη στο #BlackLivesMatter κίνημα και στα εκατοντάδες χιλιάδες queer άτομα χρώματος που συνδέονται καθημερινά στην εφαρμογή μας“, αναφέρει η ανακοίνωση. “Δε θα μείνουμε σιωπηλοί, δεν θα μείνουμε άπραγοι. Σήμερα κάνουμε δωρεές στο Marsha P. Johnson Ινστιτούτο και το Black Lives Matter και σας παροτρύνουμε να κάνετε το ίδιο αν μπορείτε. Θα συνεχίζουμε να πολεμάμε τον ρατσισμό το Grindr, μέσα από τον διάλογο με την κοινότητά μας αλλά και την πολιτική μηδενικής ανοχής στον ρατσισμό και της ρητορικής μίσους στην πλατφόρμα μας. Ως μέρος αυτής της δέσμευσής μας και βάσει τον σχολίων που έχουμε λάβει, αποφασίσαμε να αφαιρέσουμε το φίλτρο εθνικότητας από τη νέα μας έκδοση”.

Η εταιρεία δεν έχει ακόμη ανακοινώσει πόσα δωρήθηκαν στις οργανώσεις.