Οι gay/bi γυναίκες και τα τρανς άτομα κακοποιούνται πιο συχνά από τους συγγενείς τους

01/06/2020
από

Τα μέλη της οικογένειας είναι συχνά οι κύριοι δράστες κακοποίησης για τις gay/bi γυναίκες και τα τρανς άτομα, σύμφωνα με μια παγκόσμια έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Η έρευνα Out of the Margins, που διεξήχθη σε 24 χώρες από τη βρετανική ΛΟΑΤ+ οργάνωση Stonewall, εξέτασε την κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα άτομα αυτά στην Αφρική, την Ευρώπη στην Κεντρική Ασία και τη Λατινική Αμερική.

Οι ερωτήσεις της έρευνας αφορούσαν στην καθημερινότητα των ατόμων αυτών, την εκπαίδευση, την οικονομία, την προσωπική τους ασφάλειας και την πρόσβασή τους σε υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις, η οικογένεια αποτελεί τον πιο συχνό φορέα κακοποίησης.

Στη Βενεζουέλα, όλοι οι τρανς άνδρες που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν πως έχουν υποστεί επίθεση από κάποιο μέλος της οικογένειας. Στην Τσετσενία οι οικογένειες, φτάνουν μέχρι και στη δολοφονία.

Η Dima μια ομοφυλόφιλη γυναίκα που συμμετείχε στην έρευνα, δήλωσε πως μια λεσβία φίλη της δολοφονήθηκε από τους συγγενείς του συζύγου της, όταν ανακάλυψαν τον σεξουαλικό της προσανατολισμό.

“Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια πρόοδο σε σχέση με τα ΛΟΑΤ+ δικαιώματα, παγκοσμίως. Είναι όμως λάθος να υποθέσουν ότι όλοι οι ΛΟΑΤ+ έχουν κερδίσει την ισότητα”, σημειώνει χαρακτηριστική η έκθεση.

“Η έρευνα έγινε για να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τις μοναδικές εμπειρίες των λεσβιών, των αμφιφυλόφιλων γυναικών και των τρανς ατόμων. Δυστυχώς, οι ζωές των ατόμων αυτών χαρακτηρίζεται συχνά από διακρίσεις και βία”. 

 




Δες και αυτό!