Ο Ολυμπιονίκης Γκιγιόμ Σιζερόν έκανε coming out παρουσιάζοντας στον κόσμο τον σύντροφό του

29/05/2020

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο καλλιτεχνικό πατινάζ και αργυρός Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς του 2018, Γκιγιόμ Σιζερόν, έκανε coming out στο Instagram με μια φωτογραφία με τον σύντροφό του.

Ο 25χρονος αθλητής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας, Αμφιφοβίας (17 Μαΐου), ανέβασε την παρακάτω φωτογραφία με το συνοδευτικό κείμενο να γράφει: “Γιορτάζοντας την αγάπη”. 

https://www.instagram.com/p/CATacgpDstG/?utm_source=ig_embed

Η ανάρτηση αυτή έγινε λίγο πριν τη συνέντευξη που έδωσε ο Σιζερόν στο περιοδικό Têtu, στην οποία μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλική του ταυτότητα.

https://www.instagram.com/p/B8BE78KDlwc/?utm_source=ig_embed

“Θέλω να το μοιραστώ αυτό δημόσια, γιατί είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, και Τρανσφοβίας”, δήλωσε στο Têtu. “Είπα στον εαυτό μου, ότι ζώντας στο Μόντρεαλ, μία από τις πόλεις που ζούμε περισσότερο ασφαλείς ως άτομα της ΛΟΑΤ κοινότητας, τείνουμε να ξεχνάμε πως αυτό δε συμβαίνει παντού στον Καναδά και σε άλλες χώρες, ακόμη και στη Γαλλία”. 

https://www.instagram.com/p/B_FQnUkDZDS/

“Όλους τους προηγούμενους μήνες”, συνέχισε, “έχω μιλήσει γι΄αυτό με πολλούς ανθρώπους που βρίσκονται γύρω μου και είναι κομμάτι της κοινότητας – κάποιοι απ΄αυτοί είναι ακτιβιστές – και που μου είπαν αρκετές φορές πόσο μεγάλο αντίκτυπο μπορεί να έχει αυτό. Αυτό που κράτησε πίσω για ένα λεπτό ήταν το γεγονός ότι πάντα πίστευα πως δε χρειάζεται να κάνουμε coming out. Έμεινα έκπληκτος που οι άνθρωποι έκαναν τόσα πολλά θετικά σχόλια. Με έκανε πραγματικά περήφανο. Υπήρχαν και γύρω στα 200 – 300 άτομα που σταμάτησαν να με ακολουθούν. Από τους 84.000. Έχω την εντύπωση ότι τα γκέι άτομα του αθλητισμού παραμένουν γνωστοί ως γκέι. Δε θέλω να είμαι ένας γκέι αθλητής του πατινάζ. Αλλά ένας αθλητής του πατινάζ με μετάλλια. Αλλά πιστεύω πως υπάρχει ακόμη η ανάγκη για αγώνα, ώστε το όλο θέμα να εξελιχθεί προς αυτή την κατεύθυνση”.

https://www.instagram.com/p/B706BLoDy3H/

Ο Γκιγιόμ Σιζερόν και η ελληνικής καταγωγής Γκαμπριέλα Παπαδάκη αποτελούν ένα από τα κορυφαία δίδυμα του καλλιτεχνικού πατινάζ στον πλανήτη. Οι δύο νέοι πρωταθλητές, έχουν ήδη στην συλλογή τους ένα αργυρό Ολυμπιακό μετάλλιο και πληθώρα χρυσών από παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

https://www.instagram.com/p/B6BgZ79jEke/

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!