Απέρριψε τον γιο του επειδή ήταν γκέι, λίγα χρόνια μετά έκανε την πιο συγκινητική πρόποση στον γάμο του

0
8

Στις 6 Σεπτεμβρίου του 2018, το Ανώτατο Δικαστήριο αποποινικοποίησε την ομοφυλοφιλία στην Ινδία. Δυστυχώς, δύο χρονιά μετά και η ομοφυλοφιλία παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά ταμπού στη χώρα.

Αυτός ο πατέρας βρήκε το κουράγιο να μιλήσει ανοιχτά για τον δρόμο που έπρεπε να διανύσει μέχρι να αποδεχτεί τη σεξουαλικότητα του γιου του. Και το έκανε μέσα από μια πρόποση ως καλεσμένος στον γάμο του.

Σε μια αίθουσα γεμάτη από κόσμο, ο πατέρας του γαμπρού αποφάσισε να σπάσει τον πάγο με τον πιο απροσδόκητο τρόπο.

Ξεκίνησε την πρόποσή του λέγοντας πως πρόκειται για τον πιο τυχερό πατέρα, αφού ο έχει έναν γιο που κράτησε τις ινδικές ρίζες ενώ ήταν ο τέλειος μαθητής. Τόνισε, επίσης, πως ήταν περήφανος γι΄αυτόν μέχρι που αποφάσισε να του κάνει coming out.

Διαβάστε τη συνέχεια.

“Αυτός είναι ο πρώτος μου γκέι γάμος. Και για πολλούς από εσάς αυτός μάλλον είναι ο πρώτος γκέι γάμος που πηγαίνετε.”

‘Ήμουν ένα πολύ ομοφοβικό άτομο, δεν υπάρχει αμφιβολία γι΄αυτό. Πίστευα πώς δεν είναι τόσο σοβαρό. Ότι θα τον έφτιαχνα.”

“Η ομοφυλοφιλία δεν είναι αρρώστια. Δεν είναι ελάττωμα. Δεν είναι κάτι που μπορείς να θεραπεύσεις. Δεν είναι μεταδοτική. Κι αν αποδεχτείς κάποιον που είναι γκέι, το παιδί σου δε θα γίνει περισσότερο γκέι με κάποιον τρόπο. Αυτή ήταν μια ‘Buddha’ στιγμή για εμένα”.

“Έκανα μια απλή ερώτηση. Αγαπώ στις 4:31 τον γιο μου λιγότερο απ΄όσο τον αγαπούσα στις 4:24; Μετά από μια μεγάλη παύση, η απάντηση ήταν όχι. Ακόμη τον αγαπώ το ίδιο”.

“Σκέφτηκα πως το 50% των ανθρώπων δεν θα μου μιλούν και πως η ζωή μου θα είναι πραγματικά απομονωμένη. Λίγα λεπτά αργότερα, η απάντηση μου ήρθε πολύ απλά. Είπα πως αν το 50% των ανθρώπων δεν σου μιλά, μάλλον δε χρειάζεται να το έχεις στη ζωή σου.” 

“Γιατί δε μένεις με το άλλο 50% που θα μείνει μαζί σου;”