Αρκετές είναι πλέον οι τηλεοπτικές σειρές (κυρίως στο Netflix), στις οποίες οι ΛΟΑΤ+ χαρακτήρες δεν μένουν στη ντουλάπα αλλά μπορούν να ζουν μια κανονική ζωή και να φιλιούνται.

Και μπορεί σήμερα ένα γκέι φιλί στη μικρή οθόνη να μην αποτελεί κάτι το ιδιαίτερο (η ελληνική τηλεόραση φυσικά εξαιρείται), αυτό δε σημαίνει πως τα πράγματα ήταν πάντοτε έτσι.

Το τελευταίο επεισόδιο της 3η σεζόν της σειράς Dawson’s Creek προβλήθηκε στις 24 Μαΐου του 2000. Σ΄αυτό είδαμε και τον χαρακτήρα του Jack McPhee να φιλά με τον συνοδό του στον χορό του σχολείου, Ethan.

Kerr Smith υποδύθηκε τον Jack McPhee

Σχολιάζοντας τη σκηνή του φιλιού, ο Kerr Smith (ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Jack) είχε δηλώσει πριν 2 χρόνια.

“Ήταν μια τρελή εμπειρία τότε. Ήμασταν οι πρώτοι που το κάναμε”. 

Αν και δεν ήταν το πρώτο γκέι φιλί στην αμερικανική τηλεόραση, ο αντίκτυπος που είχε ήταν πραγματικά μεγάλος, λόγω της τεράστιας επιτυχίας της.

“Οι αντιδράσεις που είχαμε τότε ήταν πολλές. Το κοινό δεν ήταν συνηθισμένο σε τέτοιες σκηνές. Υπήρχαν κάποιες αντίστοιχες σε κωμικές κυρίως σειρές, αλλά ήταν από τις πρώτες σειρές που αποτύπωνε την γκέι συντροφικότητα με ρεαλισμό. Ήταν μια ιστορική στιγμή, ο αντίκτυπος ήταν μεγάλος”, δήλωσε η Gina Fattore εκ των σεναριογράφων της σειράς.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!