Αντιδράσεις κατοίκων για επανειλημμένο βανδαλισμό πολύχρωμης διάβασης

27/05/2020
από

Οι θρασύδειλοι δράστες, που βανδαλίζουν κατ’ επανάληψη το ουράνιο τόξο της διάβασης, αποδεικνύουν, ότι η ομοφοβία υπάρχει ακόμη.

Οι κάτοικοι της αυστραλιανής πόλης Wollongong έχουν απελπιστεί να βλέπουν μία διάβαση βαμμένη στα χρώματα του ουράνιου τόξου να βανδανίζεται επανειλημμένα, με σημάδια ολίσθησης ελαστικών που αφήνουν «ομοφοβικοί» δράστες. Μάλιστα, στην περιοχή το όριο ταχύτητας των αυτοκινήτων είναι 10 kmph, γεγονός που δε δικαιολογεί τα σημασία από τα ελαστικά αυτοκινήτων που επιταχύνουν στο σημείο.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε η διάβαση να ξαναβαφτεί, με την υπόσχεση ότι θα γινόταν «φωτεινότερη από ποτέ» , αλλά μετά από απειλές στο διαδίκτυο, που δήλωσαν ότι θα ξαναβανδαλιστεί το σημείο, σύντομα εμφανίστηκαν πάλι σημάδια, και μάλιστα πιο έντονα και μεγαλύτερα σε βάρδος. Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν ότι αυτοκίνητα περνούν αργά το βράδυ από τη διάβαση και έκαναν αναφορά στο δημοτικό συμβούλιο, προτρέποντάς το να εγκαταστήσει κάμερες CCTV δίπλα στη διάβαση, ώστε η αστυνομία να πιάσει τους «δειλούς» ένοχους μια για πάντα.

“Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Wollongong να εγκαταστήσει κάμερες CCTV για να τραβήξει τις πινακίδες και τα πρόσωπα των ομοφοβικών βανδαλιστών, που αφήνουν σκόπιμα σημάδια ολίσθησης στη διέλευση του ουράνιου τόξου” , γράφουν στην αναφορά.

«Η εγκατάσταση των καμερών παρακολούθησης τύπου CCTV σε αυτήν την τοποθεσία, θα αποδείξει, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Wollongong, λαμβάνει σοβαρά υπόψιν του την αποδοχή της ποικιλομορφίας της κοινότητάς του» .

Η αναφορά, η οποία έχει υπογραφεί από περισσότερα από 1.100 άτομα, υποστηρίζεται και από την αναπληρώτρια Δήμαρχο της πόλης, Τάνια Μπράουν, η οποία σε δηλώσεις της στο Illawarra Mercury είπε μεταξύ άλλων για την πολύχρωμη διάβαση:

“Είναι ένα σημαντικό ορατό σύμβολο και υπάρχουν άνθρωποι στην κοινότητά μας που εξακολουθούν να επηρεάζονται πολύ από την ομοφοβία – τα τρολ θα είναι πάντα εκεί έξω – χρειάζεται να έχεις ένα φυσικό σύμβολο για να δείξεις ότι όλα τα άτομα είναι ευπρόσδεκτα είναι τόσο σημαντικό.” 




Δες και αυτό!