Ο βουλευτής του κόμματων των συντηρητικών, Rob Roberts, έκανε coming out, σε ένα συγκινητικό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Αμφιφοβίας.

Ο βουλευτής, ο οποίος εξελέγη για να εκπροσωπήσει το Delyn στη Βόρεια Ουαλία στις εκλογές του 2019, έγραψε στο twitter τα εξής:

«Σήμερα είναι η Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Αμφιφοβίας. Είναι εκπληκτικό ότι εξακολουθούν να είναι ζητήματα το 2020, αλλά χρειάζεται περισσότερη δουλειά για την καταπολέμησή τους σε όλο τον κόσμο.

Είδαμε βίντεο από μια αφρικανική χώρα, μόλις αυτήν την εβδομάδα, με ανθρώπους που ξυλοκοπήθηκαν και τιμωρήθηκαν, επειδή είναι ομοφυλόφιλοι, με τους ηγέτες των κοινοτήτων να υπόσχονται «ταχεία δράση για την αντιμετώπιση του προβλήματος» . Τόσο τεράστια ντροπή.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο οι στάσεις και οι κοινωνικές πεποιθήσεις έχουν αλλάξει προς το καλύτερο τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Αλλά υπάρχουν πολλά να κάνουμε.

Στην κοινωνία, είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο. Όλοι αξίζουμε τον σεβασμό και να είμαστε σε θέση να ζήσουμε τη ζωή μας, όπως θέλουμε και να αγαπήσουμε τους ανθρώπους με τους οποίους ερωτευόμαστε, χωρίς να έχουμε κανέναν φόβο, μίσος ή στίγμα, σε ένα τόσο όμορφο συναίσθημα. Ελπίζω, λοιπόν, ότι μπορούμε να προσπαθήσουμε πιο σκληρά για να επηρεάσουμε άλλες χώρες σε όλον τον κόσμο, για να βελτιώσουμε την αντιμετώπιση της ΛΟΑΤ κοινότητας σε αυτές, και να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα βελτίωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να είμαστε ελεύθεροι να είμαστε ο εαυτός μας, χωρίς άγχος ή φόβο.


Ο Roberts στη συνέχεια πρόσθεσε:

“Λοιπόν. Ίσως το είχα αναφέρει, αλλά δεν το είπα ποτέ. Δε φοβάμαι πλέον να είμαι αυτό που είμαι. Αυτή η μέρα, είναι ιδιαίτερα οδυνηρή, και είναι μια καλή στιγμή να το πω. Ως κοινωνία ανθρώπων πρέπει να τα πάμε καλύτερα. Ως μέλη της παγκόσμιας κοινότητας, πρέπει να τα πάμε καλύτερα.” 

Η πολύχρωμη σημαία υπάρχει στην περιγραφή του προφίλ του.

Το μήνυμα έλαβε υποστήριξη από όλες τις πλευρές της πολιτικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.