Οι ιστοσελίδες που φιλοξενούν ερασιτεχνικό (κι όχι μόνο) πορνογραφικό περιεχόμενο είναι ιδιαιτέρως δημοφιλείς με αρκετούς straight άνδρες να ξεπερνούν την τοξική (τους) αρρενωπότητα, γυρίζοντας soft πορνό για γκέι “ακροατήρια”. 

Τον Απρίλιο του 2018, ο 26χρονος Ryan Yule αποφάσισε να γίνει μέλος στο OnlyFans, μια πλατφόρμα που του επιτρέπει να χρεώνει κόσμο με 15 δολάρια τον μήνα, ώστε να έχει πρόσβαση σε δικές του εικόνες και βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου. Είχε φύγει από τον στρατό λίγους μήνες πριν και είχε βαρεθεί να είναι απένταρος. Άρχισε έτσι να ανεβάζει – μεταξύ άλλων -βίντεο με τον ίδιο να αυνανίζεται.

“Συνήθιζα να αυνανιζόμουν συχνά χωρίς κανένας να με πληρώνει”, δήλωσε ο ίδιος στο dazeddiggital. “Τώρα όμως πληρώνομαι”. 

Ο Ryan είναι ένας από τους πολλούς ετεροφυλόφιλους άνδρες που ανεβάζουν περιεχόμενο πορνογραφικoύ χαρακτήρα για χάρη ενός γκέι (κυρίως) κοινού. “Το 97% των ανθρώπων που με ακολουθούν είναι άνδρες“, τονίζει χαρακτηριστικά. “Κάποιο από το υλικό που ανεβάζω, μπορεί να θεωρεί – κυρίως από άλλους straight – αρκετά ‘γκέι’, αλλά εγώ δεν το βλέπω έτσι. Απλά ανεβάζω κάτι που θα προσελκύσει το κοινό μου”. 

Στην ερώτηση για τον αν τον ενοχλεί που κάποιοι μπορεί να τον θεωρήσουν ομοφυλόφιλο, ο ίδιος απαντά αρνητικά. “Είμαι αρκετά σίγουρος με τη σεξουαλικότητά μου, επομένως δεν καταλαβαίνω γιατί να ενοχληθώ”. 

Φυσικά δεν είναι ο μόνος straight άνδρας που απευθύνεται σε ένα γκέι κοινό. Ο John Mercer, καθηγητής σεξουαλικότητας στο πανεπιστήμιο του Μπέρμινχαμ σχολιάζει πως “αρκετοί νέοι άνδρες έχουν μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον, όπου η ομοφοβία είναι κάτι το ανεπίτρεπτο και η ομοφυλοφιλία δεν απειλεί τον ανδρισμό τους”. Επομένως, είναι λογικό όπως λέει να υπάρχει μια αύξηση των νέων ανδρών που μοιράζονται γυμνές φωτογραφίες τους με άλλους άνδρες στο διαδίκτυο. “Αυτή η ανταλλαγή αποτελεί ένα μέρος της κοινωνικής τους αναγνώρισης στο διαδίκτυο”, επισημαίνει ο Mercer.

Ο Lotan Carter είναι ένας 30χρονος άνδρας, πρώην παίκτης του Big Brother που έχει κι αυτός τον δικό του λογαριασμό στο OnlyFans.

“Πριν από 10 χρόνια δεν νομίζω να υπήρχαν αρκετοί straight άνδρες που θα ανέβαζαν γυμνές τους φωτογραφίες ή βίντεο για ένα γκέι κοινό”, λέει χαρακτηριστικά. “Αυτό έχει αλλάξει πια, επειδή τα social mediα μας έχει διδάξει ότι η ετεροσεξουαλικότητα μπορεί να είναι πολλά πράγματα. Μπορεί να είναι απαίσια, αλλά μπορεί να σε απελευθερώσει…”. 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!