Δύο γυναίκες που είναι ζευγάρι περιμένουν παιδί με 12 μέρες διαφορά

0
3

Δύο γυναίκες, που είναι ζευγάρι, έμειναν έγκυες την ίδια περίοδο, μέσα από έναν δωρητή σπέρματος που βρήκαν στο Facebook.

H Kat Buchanan και η Taryn Cumming σχεδίαζαν να ξεκινήσουν τη δική τους οικογένεια. Αλλά τα σχέδια τους άλλαξαν, όταν οι γιατροί τους είπαν πως και οι δύο έχουν χαμηλά αποθέματα ωαρίων.

Έτσι οι γυναίκες, που ζουν στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. αποφάσισαν να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους. Συμμετείχαν σε μια ιδιωτική ομάδα στο Facebook, στην οποία πιθανοί δότες σπέρματος μπορούν να έρθουν σε επαφή με άτομα που θέλουν να συλλάβουν.

Το ζευγάρι βρήκε γρήγορα τον «τέλειο» άτομο μέσω της ομάδας.

“Είμαστε πολύ τυχερές που βρήκαμε κάποιον πραγματικά αξιοπρεπή“, είπε η Cumming στη Daily Mail. “Γνωρίζουμε το ιατρικό καθώς και το οικογενειακό ιστορικό του”

Η Cumming προσπάθησε αρχικά να μείνει έγκυος χρησιμοποιώντας το δείγμα του δότη σπέρματος τον περασμένο Φεβρουάριο. Αλλά η πρώτη απόπειρα απέτυχε, και δύο εβδομάδες αργότερα, η Buchanan δοκίμασε την τύχη της.

Λίγο καιρό μετά η Cumming δοκίμασε και πάλι. Στο τέλος Μαρτίου και οι δύο γυναίκες έκαναν τεστ εγκυμοσύνης και ανακάλυψαν ότι είναι έγκυες.

Η Buchanan είναι τώρα 10 εβδομάδων έγκυος ενώ η Cumming είναι εννέα εβδομάδων. Τα μωρά τους απέχουν 12 μέρες, αλλά θα μπορούσαν να γεννηθούν ακόμη και την ίδια μέρα.

“Ο γιατρός μας είπε πως αν δοκιμάζαμε κι οι δύο θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες. Μας είπε επίσης ότι είναι πιο πιθανό να κερδίσουμε το λόττο από το να μείνουμε έγκυες κι οι δύο”, δήλωσε η Cumming.

Έκτοτε οι δύο γυναίκες ξεκίνησαν ένα κανάλι στο YouTube για να μοιραστούν την εμπειρία τους με τον κόσμο και να βοηθήσουν κι άλλα ζευγάρια.

“Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να πούμε στις γυναίκες για την εμπειρία μας. Πώς το κάναμε, ποια εργαλεία χρησιμοποιήσαμε, πώς να βρουν έναν δότη κλπ”, δήλωσε η Cumming.