Λουκέτο για το ιστορικό Gay Leather Bar DC Eagle

06/05/2020
από

Οι ιδιοκτήτες του DC Eagle έκαναν ανακοίνωση σε μια διαδικτυακή συνάντηση με τις/τους υπαλλήλους τη Δευτέρα το βράδυ, σύμφωνα με τον Miguel Ayala, διευθυντή προωθήσεων και εκδηλώσεων του μπαρ, στην οποία ενημέρωσαν ότι το ιστορικό Gay Leather Bar DC Eagle κλείνει μόνιμα.

Τον περασμένο Νοέμβριο το μπαρ γιόρτασε την 48η επέτειό του.

“Είναι μια ιστορική απώλεια, επειδή είμαστε από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα γκέι μπαρ στο D.C. , λέει ο Ayala, “και ένα από τα παλαιότερα leather μπαρ στη χώρα.” 

Το Metro Weekly ανέφερε για πρώτη φορά το δυσάρεστο νέο. Εν τω μεταξύ, και το Ziegfield’s / Secrets – που συνδυάζει το drag και το male strip club – ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι, επίσης, δε θα ξανανοίξει μετά την πανδημία.

Το DC Eagle έκλεισε προσωρινά από τις 15 Μαρτίου, όταν ξεκίνησαν οι περιορισμοί σε όλη την περιοχή της D.C. Ο Ayala αναφέρει ότι δεν είναι σαφές εάν το κλείσιμο σχετίζεται με την πανδημία, αλλά η είδηση ​​ήρθε ως έκπληξη, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τις/τους συναδέλφους της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The DC Eagle (@dceaglebar) στις

«Δε νομίζω ότι κάποιο άτομο γνώριζε ότι ερχόταν κάτι τέτοιο. Τώρα θα είμαστε εκτός χώρου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.» 

Το κτίριο στο Benning Road στα βορειοανατολικά πωλήθηκε τον περασμένο Ιούνιο, αλλά το μπαρ κατάφερε να παραμείνει. Στη συνέχεια, το κτίριο πωλήθηκε και πάλι τον Απρίλιο για 3 εκατομμύρια δολάρια στην Benning Rock LLC, σύμφωνα με τα αρχεία ιδιοκτησίας.

Από την έναρξη του προσωρινού κλεισίματος, το DC Eagle έχει υποβάλει αίτηση για προστασία της μισθοδοσίας του προσωπικού. Ο ιστότοπος του μπαρ έχει τις καταχωρίσεις για τους λογαριασμούς των υπαλλήλων του, καθώς κι ένα GoFundMe για το προσωπικό και τους καλλιτέχνες για τη συγκέντρωση χρημάτων.

Ο Ayala λέει ότι αυτές οι προσπάθειες θα συνεχιστούν με την ελπίδα να υποστηρίξουν τα μέλη του προσωπικού, που δεν θα έχουν πού να επιστρέψουν επαγγελματικά μετά την πανδημία.

«Είναι ένα πράγμα να ζεις αυτήν την πανδημία, όμως είναι άλλο πράγμα να μη γνωρίζεις από πού θα προέλθει ο επόμενος μισθός σου» , λέει ο Ayala.

“Πολλοί άνθρωποι θα μιλούσαν πολύ θετικά, όπως «μετά από αυτό πρέπει να κάνουμε αυτό και αυτό» και να σκεφτόμαστε τα γεγονότα και τα πράγματα που θα συμβούν μετά την ολοκλήρωση αυτής της κρίσης. Αλλά τώρα πρέπει να κάνουν στρατηγική και να αναζητήσουν άλλη δουλειά. Και δε νομίζω ότι το κάθε άτομο από εμάς ξέρει πώς θα μοιάζει η άλλη πλευρά αυτής της πανδημίας.”

Τα τελευταία χρόνια έχουν κλείσει διάφορα ιστορικά ΛΟΑΤ στέκια στη DC. Το μπαρ ορόσημο για τη λεσβιακή κοινότητα, Phase 1έκλεισε το 2016, το Town Danceboutique έκλεισε το 2018 με σχέδιο μετεγκατάστασης στο NoMa, και το Cobalt έκλεισε τον Μάρτιο του 2019.




Δες και αυτό!