Αυτό το ζευγάρι απέκτησε δίδυμα με 4 μήνες διαφορά

24/04/2020
από

Ο Angel κι ο Dan ήθελαν δίδυμα χωρίς τις επιπλοκές μιας διπλής εγκυμοσύνης, έτσι αποφάσισαν να προχωρήσουν συγχρόνως με δύο παρένθετες μητέρες.

“Όταν βγαίνεις έξω τα Σάββατο, συνήθως ελπίζεις να γνωρίσεις έναν όμορφο άγνωστο. Όχι, όμως και τον μέλλοντα σύζυγό σου”, δηλώνει στο Gay Dad with Kids o Angel Mario Martinez Garcia, ο οποίος πριν 5 χρόνια στη Βαρκελώνη γνώρισε τον Dan Mouque.

Δύο βδομάδες μετά την πρώτη τους γνωριμία, οι δυο τους ήταν τρελά ερωτευμένοι και έγιναν ζευγάρι. Αποφάσισαν, όμως, να αφήσουν να περάσει ο πρώτος χρόνος πριν σκεφτούν τον γάμο. Και οι δυο εξάλλου ήθελαν να ένα ζεστό σπίτι με πολλά παιδιά.

Στην πρώτη επέτειο της γνωριμίας του, το ζευγάρι ταξίδεψε στο Σιάτλ. Για να σιγουρευτεί πως ο Dan δε θα του κάνει πρόταση γάμου, ο Angel του ανακοίνωσε πως δε θα ήθελε να αρραβωνιαστεί στην Αμερική του Τραμπ. Ήθελε βλέπετε να κάνει εκείνος την πρόταση στο Dan. Έτσι ο Angel του έκανε έκπληξη σε ένα εστιατόριο κοντά στο λιμάνι. Το ζευγάρι παντρεύτηκε τον Απρίλιο του 2019.

Αφού κι δύο ήθελαν να αποκτήσουν παιδιά, λίγο καιρό μετά τον γάμο ξεκίνησαν να σκέφτονται τις επιλογές τους. Αρχικά στράφηκαν στην παιδοθεσία, αλλά ανακάλυψαν πως οι νόμοι στην Ισπανία ήταν περίπλοκοι. Υπήρχε μια υποχρεωτική περίοδος αναμονής διάρκειας 7 ετών, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει και σε ένα άλλο πρόβλημα: στην Ισπανία, ο θετός γονέας και το παιδί δεν μπορούν να έχουν διαφορά ηλικίας μεγαλύτερη των 40 ετών. Αυτό θα εμπόδιζε το ζευγάρι καθώς και οι δύο πλησίαζαν την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους.

Στράφηκαν λοιπόν στην παρένθετη μητρότητα, αποφασίζοντας να αποκτήσουν δύο παιδιά, έτσι ώστε και οι δύο να μπορέσουν να βιώσουν τη βιολογική πατρότητα. Κατά τη διάρκεια της αναζήτησής τους, το ζευγάρι συχνά ανησυχούσε για τη διαδικασία, κυρίως λόγω των αρνητικών αναφορών από τα ΜΜΕ .

Ο Angel είπε ότι αυτός και ο σύντροφός του ανησυχούσαν ιδιαίτερα για την πιθανή κακομεταχείριση ή κακοποίηση των γυναικών που θα γινόντουσαν παρένθετες. Η πλήρης διαφάνεια από τα γραφεία και τις κλινικές ήταν ύψιστης σημασίας για το ζευγάρι. Ευτυχώς, οι άνδρες βρήκαν ένα γραφείο και μια κλινική στην Κολομβία με την οποία αισθάνθηκαν άνετα. Μόλις το ζευγάρι είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τις παρένθετες μητέρες, όλες οι ανησυχίες τους εξαφανίστηκαν.

Η κλινική τους εξασφάλισε τη βιολογική σύνδεση των δύο παιδιών, μια και το ζευγάρι ήθελε δίδυμα, χωρίς όμως τις επιπλοκές που φέρει συχνά μια δίδυμη εγκυμοσύνη. Η μία παρένθετη έμεινε έγκυος στην πρώτη προσπάθεια και η άλλη στην τρίτη. Ο Angel θυμάται τους μήνες μεταξύ των δύο επιτυχημένων κυήσεων ως το πιο δύσκολο μέρος της διαδικασίας. Λίγο καιρό μετά δύο υγιή αγοράκια (ο Alexandre και ο Benjamin) είχαν γεννηθεί μόλις με 4 μήνες διαφορά.

Τώρα και οι δύο δηλώνουν ευτυχισμένοι μπαμπάδες και πολύ χαρούμενοι με την απόφασή τους.




Δες και αυτό!