Η δική μας Wolt εμπειρία

16/04/2020

Ακολουθώντας τη φιλοσοφία “πρώτα δοκιμάζουμε και μετά προτείνουμε”, ζητήσαμε από τρεις συντάκτες μας να γράψουν σχετικά με τη δική τους Wolt εμπειρία.

Νικόλας:“Μια ιδανική εφαρμογή για όποιο άτομο ζει σχεδόν αποκλειστικά με delivery”

Θα είμαι ειλικρινής και θα πω ότι στην αρχή ήμουν πολύ διστακτικός με τη Wolt. Έλεγα: “έλα μωρέ άλλο ένα food app είναι, πόσο να διαφέρει από τα υπόλοιπα;”. Και όμως, πέρα από ότι είναι καλοσχεδιασμένο ως εφαρμογή και ότι μπορώ να δω σε live tracking που είναι η παραγγελία μου, χωρίς να είμαι αναγκασμένος να ακούσω αυτό το χιλιοειπωμένο “το παιδί είναι στο μηχανάκι και έρχεται”, η Wolt έχει μια ποικιλία εστιατορίων που δεν μπορώ να βρω σε άλλες αντίστοιχες εφαρμογές.

Επίσης, ως λάτρης της vegan/vegetarian κουζίνας με τη Wolt μπορώ να βρω πραγματικά εστιατόρια με vegan και vegetarian μενού κι όχι απλά όλα τα εστιατόρια που έτυχε να έχουν στο μενού μια σαλάτα, όπως συμβαίνει αλλού. Πέρα από την πλάκα, τα εστιατόρια της Wolt τα έχω τιμήσει δέοντος. Όχι μόνο τα vegan/vegetarian, αλλά και πολλά άλλα από διαφορετικές κουζίνες που δεν μπορώ να βρω εύκολα αλλού. Πλέον, αφού χρησιμοποιώ το app εδώ και πέντε μήνες, μπορώ να πω πως κάνω τις περισσότερες παραγγελίες μου μέσα από αυτό. Νομίζω πως αυτό λέει πολλά για ένα άτομο που μαγειρεύει στην χάση και στην φέξη και ζει σχεδόν αποκλειστικά με delivery.

Κλειώ: “Σου μαθαίνει ότι delivery δε σημαίνει εύκολο φαγητό”

Έμαθα πρώτη φορά για τη Wolt από τη δουλειά, όταν θέλαμε να μείνουμε μέχρι αργά για να κλείσουμε μία πρόταση και είπαμε να παραγγείλουμε. Τη χρησιμοποιώ εδώ και κάποιους μήνες, με συντόμευση στην αρχική οθόνη του κινητού μου. Καφέ το πρωί στο γραφείο και βραδινό για το σπίτι. Εντάξει, όχι κάθε μέρα, αλλά αν είναι να παραγγείλω ανοίγω τη Wolt.

Για μένα το βασικό πλεονέκτημα της εφαρμογής είναι ότι έρχεται στην πόρτα σου μαγειρεμένο ή ψημένο φαγητό από πολύ προσεγμένα εστιατόρια, όχι τύπου γκρικ μουζάκα, σουβλάκια και πίτσα, όλα σε ένα, με μηδέν ποιότητα. Πλέον το «τι θα παραγγείλουμε» έχει αποσυνδεθεί εντελώς από το junkfood, τα λάδια και τους υδατάνθρακες. Επειδή κάνω διατροφή για λόγους υγείας -κακά τα ψέματα- δεν προλαβαίνω να μαγειρεύω κάθε μέρα, όμως, θέλω να τρώω σωστά. Εν τω μεταξύ κι ο σύντροφός μου δεν το πολύ-έχει με το μαγείρεμα, οπότε η Wolt στηρίζει πραγματικά τη σχέση και τα κορμιά μας! Α, θέλω να πω και κάτι ακόμη. Μ’ αρέσουν οι συσκευασίες τους, φαίνεται ότι η εταιρία το έχει ψάξει, είναι ευαισθητοποιημένη ως προς τη μείωση του πλαστικού και με τα χάρτινα κουτάκια και τις χάρτινες σακούλες περνάει έμπρακτα ένα οικολογικό μήνυμα και στους διανομείς και σ’εμάς. Το εκτιμώ πολύ αυτό. Όπως και το ότι ορισμένα άτομα που κάνουν delivery για λογαριασμό της Wolt χρησιμοποιούν ποδήλατο, και είναι μεγάλο plus κατά τη γνώμη μου.

Βασίλης: “Η καλύτερη λύση στους μήνες της καραντίνας”

Δε σας κρύβω πως η σχέση μου με τη Wolt ξεκίνησε πολύ πρόσφατα και με αφορμή τον κατ΄ανάγκη εγκλεισμό μας, λόγω κορονοϊού. Αν και στο σπίτι, οι απαιτήσεις της δουλειάς δεν αφήνουν αρκετό χρόνο διαθέσιμο για μαγειρικούς πειραματισμούς, επομένως η επιλογή του delivery είναι μονόδρομος. Η ανάγκη όμως για λιγότερες επαφές με έκανε πιο σκεπτικό – και κάπως δύσπιστο θα έλεγα – με τα εστιατόρια και τους κανόνες που ακολουθούν για την προστασία απ΄τον κορονοϊό. Κάπου εκεί μπήκε και η Wolt στη ζωή μου, μετά τη παρότρυνση ενός φίλου, που μοιραζόταν τους ίδιους προβληματισμούς με εμένα. Με χαρά ανακάλυψα ότι η εφαρμογή σου προσφέρει τη δυνατότητα παράδοσης της παραγγελίας, χωρίς να έρθεις σε άμεση επαφή με το εκάστοτε άτομο που στην φέρνει. Και επειδή αναγνωρίζουμε πάντα τη δύσκολη εργασία των ανθρώπων που επωμίζονται το delivery του φαγητού (κι όχι μόνο), εκτίμησα πολύ τη δυνατότητα να τους δώσεις το “απαραίτητο φιλοδώρημα” απευθείας μέσα από την εφαρμογή.

Και κάτι τελευταίο. Με τη Wolt ανακάλυψα τη χαρά να τρως brunch από γνωστά εστιατόρια στο σπίτι σου!

Μπορείτε να κάνετε την παραγγελία σας είτε μέσω της εφαρμογής (διαθέσιμη σε AppStore και Google Play) είτε στο wolt.com.




Δες και αυτό!