“Ο κορονοϊός με έκανε να καταλάβω πως δε θέλω να πεθάνω ζώντας σ΄ένα ψέμα”

0
841

Αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του, φοβούμενος ότι μπορεί να πεθάνει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ζώντας σε ένα ψέμα.

Ο λόγος για τον Matt Lynch, έναν Αμερικανό προπονητή μπάσκετ, που έγραψε ένα μακροσκελές άρθρο στο Outsports, αποκαλύπτοντας ότι πέρασε τα τελευταία χρόνια κάνοντας σταδιακά coming out στα πολύ κοντινά του πρόσωπα.

Παρόλ΄αυτά φοβόταν να μιλήσει ανοιχτά. Αποφάσισε, όμως, να το κάνει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

“Αυτή είναι μια τρομακτική περίοδος για τον οποιονδήποτε και το άγνωστο είναι πάντα δύσκολο να το αντιμετωπίσεις”, σημειώνει ο Lynch στο άρθρο του.

“Αλλά πήρα αυτή την απόφαση να αξιοποιήσω αυτό τον χρόνο για να υπάρξω απόλυτα ανοιχτός και ειλικρινής με τον εαυτό μου και τους ανθρώπους γύρω μου”.

“Είμαι γκέι”.

Πριν 10 χρόνια ο Lynch πίστευε πως δε θα μπορούσε ποτέ να πει δυνατά αυτές τις λέξεις δυνατά. Πάντα πίστευε πως θα πέθαινε ζώντας σε ένα ψέμα.

Ο 29χρονος αφιερώθηκε στην καριέρα του σε μια προσπάθεια να θάψει να συναισθήματά του.

“Δεν σκεφτόμουν ότι είμαι γκέι. Δεν έβγαινα ραντεβού, δεν μιλούσα ποτέ γι ‘αυτό και έφτασα στο σημείο που σχεδόν άρχισα να πιστεύω ότι θα μπορούσα να διώξω αυτό το κομμάτι μακριά”, έγραψε.

Μετά από καιρό κατάλαβε πως δεν μπορούσε να κρύβεται άλλο.

“Είμαι λίγο τρελός που αποφάσισα να μιλήσω δημόσια τώρα που ο καθένας έχει να αντιμετωπίσει αυτό που συμβαίνει”.

“Αλλά ήθελα να βρω έναν τρόπο να χρησιμοποιήσω μια αρνητική περίοδο για κάτι θετικό. Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να δουλέψω ως προπονητής στο κολεγιακό μπάσκετ ως ανοιχτά γκέι, αλλά αρνούμαι να αναλάβω οποιαδήποτε δουλειά όπου δε θα είμαι ο αυθεντικός μου εαυτός.

“Αρνούμαι να πεθάνω μέσα σε ένα ψέμα”.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!