Μία 27χρονη κοπέλα από τη Σικελία δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της, ο οποίος βρισκόταν σε καραντίνα. Τα ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας όσων ατόμων υποχρεώνονται σε “αναγκαστική συγκατοίκηση” λόγω της πανδημίας του κορονοϊού αυξάνονται.

Γυναικοκτονία 27χρονης από τον σε καραντίνα σύντροφό της στην Ιταλία
Γυναικοκτονία 27χρονης από τον σε καραντίνα σύντροφό της στην Ιταλία

Ο δράστης, φοιτητής στην Ιατρική Σχολής της Μεσσίνας, στραγγάλισε τη σύντροφο και συμφοιτήτριά του. Αφού διέπραξε το έγκλημα ειδοποίησε τις αρχές, και στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, όπως μετέδωσαν τα ιταλικά ΜΜΕ. Το έγκλημα εκτυλίχθηκε στο Φούρτσι Σίκουλο, στη Μεσσίνας.

Όπως ανέφερε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου των δύο φοιτητών Salvatore Cuzzocrea, η τραγωδία σχετίζεται “με την κατάσταση κρίσης που βιώνουμε αυτή τη στιγμή” . Ο ίδιος εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του, εκ μέρους ολόκληρης της ακαδημαϊκής κοινότητας. “Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο η αναγκαστική συγκατοίκηση να οξύνει τις ενδοοικογενειακές διενέξεις” , τόνισε.

Η πρόεδρος της επιτροπής Γυναικοκτονιών της Γερουσίας Βαλέρια Βαλέντε κατήγγειλε «την πολλοστή γυναικοκτονία που εκτυλίσσεται σε ένα σπίτι, όπου η κρίση του κορονοϊού μας επιβάλλει να μείνουμε» εκεί. «Ζητείστε την απομάκρυνση εκείνων που μπορούν να σας κάνουν κακό ή απομακρυνθείτε εσείς, μαζί με τα παιδιά σας» απηύθυνε έκκληση η πολιτικός.


Με πληροφορίες από: news247.gr & tanea.gr