Τα περισσότερα ΛΟΑΤ+ άτομα στη Βρετανία συμφωνούν με την αναβολή των Pride

29/03/2020
από

Tα περισσότερα ΛΟΑΤ+ άτομα παίρνουν πολύ σοβαρά το ζήτημα του κορονοϊού, αλλά μερικά εξακολουθούν να βγαίνουν για ραντεβού, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αυτό δείχνει μια νέα έρευνα που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο από την “Queer Voices Heard”, σχετικά με το COVID-19 και τη ΛΟΑΤ+ κοινότητα.

Συγκεκριμένα, η έρευνα δείχνει ότι το 57% των ΛΟΑΤ+ ανθρώπων αισθάνεται ότι η ζωή θα είναι χειρότερη τους επόμενους έξι μήνες λόγω της πανδημίας.

Περίπου 9 στα 10 ερωτηθέντα άτομα πιστεύουν ότι ο κορονοϊός αποτελεί απειλή για την υγεία τους. Ο αριθμός αυτός είναι χαμηλότερος για υα άτομα κάτω των 18 ετών, αλλά ακόμη και μεταξύ αυτών, το 88% συμφωνεί ότι είναι μια απειλή. Ο αριθμός είναι υψηλότερος για άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Εν τω μεταξύ, το 18% δήλωσε ότι ανησυχεί για τον/την σύντροφο, για κάποιο μέλος της οικογένειάς ή για κάποιο φίλο/η.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι το 28% θα συνεχίσει να βγαίνει ραντεβού, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ το 24% θα συμμετείχε σε κάποια ΛΟΑΤ+ εκδήλωση. Επιπλέον, το 16% δήλωσε πως δεν σκοπεύει να σταματήσει τις σεξουαλικές επαφές με νέα άτομα.

Τα αποτελέσματα, επίσης, δείχνουν ότι το 75% των ανθρώπων υποστηρίζει την απόφαση να ακυρωθούν ή να αναβληθούν τα Prides.




Δες και αυτό!