Μια νέα έρευνα από την Queer Voices Heard διαπίστωσε ότι πάνω από το ήμισυ των ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας πιστεύουν ότι η ζωή τους θα επηρεαστεί αρνητικά από τον κορονοϊό.

Το 57% των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων πιστεύει ότι η ζωή θα αλλάξει λόγω του κορονοϊού
Το 57% των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων πιστεύει ότι η ζωή θα αλλάξει λόγω του κορονοϊού

Σύμφωνα με την έρευνα, το 57% των κουήρ ατόμων πιστεύει ότι η ζωή τους θα είναι χειρότερη σε έξι μήνες, ενώ το 32% ανησυχεί για τον αντίκτυπο που θα έχει ο ιός στη σωματική τους υγεία, λόγω των υφιστάμενων ιατρικών καταστάσεων.

Το 28% ανησυχεί για τη μετάδοση του ιού σε άλλα άτομα, το 91% πιστεύει ότι αποτελεί απειλή για την υγεία τους, και τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα ηλικίας 65+ θεωρούν τον ιό ως μία μεγαλύτερη απειλή απ’ ότι το πιστεύουν τα νεότερα άτομα. Το 84% δήλωσε ότι έχει ένα “ικανοποιητικό ποσοστό” γνώσης σχετικά με την πανδημία.

Η έρευνα διαπίστωσε ακόμη ότι το 24% των ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που παραμένει στο σπίτι εξακολουθεί να μαζεύεται με παρέα και να κάνει πάρτι, το 28% θα πάει σε ραντεβού, και το 16% θα συναντηθεί για σεξ – παρά τα ισχύοντα μέτρα, που κάνουν λόγο για παραμονή στο σπίτι.

Το άτομο Stu Hosker, συνιδρυτικό μέλος της Queer Voices Heard, δήλωσε:

“Ενώ τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα δεν έχουν περισσότερες πιθανότητες να κολλήσουν τον COVID-19 από τον γενικό πληθυσμό, αυτή η πανδημία παρουσιάζει ένα μοναδικό σύνολο περιστάσεων για την κοινότητά μας, όσον αφορά τον κοινωνικό της αντίκτυπο. Βλέπουμε ήδη πολλά Pride να ακυρώνονται. Ναι, είναι μια γιορτή, αλλά για πολλά άτομα της κοινότητάς μας είναι μία από τις ελάχιστες ευκαιρίες να εκφράσουν ελεύθερα ποια είναι και να συνδεθούν με άλλα άτομα. Το ίδιο ισχύει και για τους ΛΟΑΤΚΙ+ χώρους, τα κουήρ meet-up events, ακόμη και το να συναντάς άλλα άτομα από τα dating apps.

“Όταν η ψυχική υγεία και η κοινωνική απομόνωση επηρεάζουν δυσανάλογα την κοινότητά μας από ό, τι επηρεάζεται ο γενικός πληθυσμός, είναι σημαντικό να ακούμε τις φωνές της κοινότητας μας που είναι πιο ευάλωτες – σωματικά, πνευματικά και κοινωνικά – και να αντιμετωπίζουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτό που είναι καλό για εκείνα, κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτοφανής κατάστασης έκτακτης ανάγκης για την υγεία.”


Ο Max Willson, επικεφαλής ερευνητής της μελέτης, δήλωσε ότι υπάρχει ένας «γνήσιος φόβος στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, η οποία μοιράζεται ευρύτερα στην κοινωνία, ότι το COVID-19 αποτελεί πραγματική απειλή» για τη σωματική και ψυχική μας υγεία, μέχρι και τον “τρόπο ζωής” .

“Ο τρόπος με τον οποίο ζούμε τη ζωή μας αναμφισβήτητα θα αλλάξει εξαιτίας του COVID-19 και του τρόπου με τον οποίο η κοινότητά μας και η κοινωνία γενικότερα θα προσαρμόζεται σε αυτές τις αλλαγές, και θα είναι καθοριστική για τους επόμενους έξι μήνες. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι ευθύνη των πολλών (κυρίως της κυβέρνησης, των οργανισμών υγειονομικής περίθαλψης και των ΛΟΑΤΚΙ+ μέσων) να οδηγήσουν την πορεία προς τα εμπρός κατά τη διάρκεια αυτής της ταραχώδους περιόδου” .

ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και καραντίνα: Ένας οδηγός αυτοφροντίδας