Αλλάζει το Netflix λόγω της καραντίνας παγκοσμίως

20/03/2020
από
Αλλάζει το Netflix λόγω της καραντίνας παγκοσμίως
Αλλάζει το Netflix λόγω της καραντίνας παγκοσμίως

Η εταιρεία Netflix ανακοίνωσε από χθες (20/03/20) ότι θα μειώσει τον ρυθμό μεταβίβασης δεδομένων (δυαδικός ρυθμός εξυπηρέτησης) σε όλες τις μεταδόσεις ροής (streaming) της πλατφόρμας στην Ευρώπη, μειώνοντας την κίνηση κατά 25% στα ευρωπαϊκά δίκτυα, με σκοπό να διατηρηθεί η ομαλή λειτουργία του διαδικτύου, κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού.

Το απόγευμα της Πέμπτης, η Netflix ανακοίνωσε την αλλαγή της πλατφόρμας της στην Ευρώπη:

«Μετά τις συζητήσεις μεταξύ του Επιτρόπου Τιερί Μπρετόν και του Ριντ Χάστινγκς – και λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικές προκλήσεις που προκαλεί ο κορονοϊός – η Netflix αποφάσισε να αρχίσει να μειώνει τα ποσοστά bit σε όλα τα ρεύματά μας στην Ευρώπη για 30 ημέρες» , δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Netflix στο Business Insider.Εκτιμούμε ότι αυτό θα μειώσει την κίνηση του Netflix στα ευρωπαϊκά δίκτυα κατά περίπου 25%, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα μια καλή υπηρεσία για τα μέλη μας” .

Η απόφαση ελήφθη μετά από συνομιλίες μεταξύ του Ευρωπαίου Επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς και Ψηφιακής Πολιτικής, Τιερί Μπρετόν και του διευθύνοντος συμβούλου του Netflix, Ριντ Χάστινγκς.

Ο Μπρετόν είχε προτρέψει χθες την πλατφόρμα συνεχούς ροής βίντεο να χαμηλώσει την ποιότητα ανάλυσης των βίντεο της για να αποφευχθεί η συμφόρηση στο διαδίκτυο.

Τα βίντεο του Netflix σε τυπική ανάλυση χρησιμοποιούν 1 GB δεδομένων ανά ώρα, ενώ τα βίντεο HD χρησιμοποιούν 3 GB δεδομένων ανά ώρα.

Ενώ το Netflix προσαρμόζει αυτόματα την ποιότητα στη ροή σας με βάση την ικανότητα του διαδικτύου, οι χρήστριες/ες που ενδέχεται να θέλουν να βοηθήσουν χρησιμοποιώντας λιγότερα δεδομένα, μπορούν επίσης να κάνουν τη δική τους ρύθμιση. Μόλις συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Netflix, κάντε κλικ στο εικονίδιο του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Λογαριασμός” , μετακινηθείτε προς τα κάτω στο “Το προφίλ μου” και κάντε κλικ στην επιλογή “Ρυθμίσεις αναπαραγωγής” . Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε την ποιότητα του βίντεο και το Netflix θα σας ενημερώσει για τα δεδομένα που θα χρησιμοποιήσουν τα βίντεό σας.

Καθώς ο κορωναϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε λύσεις, όπως οι βιντεοκλήσεις και το streaming για να περάσει η ώρα. Δεν είναι ακόμη σαφές με ποιο τρόπο τα δίκτυα, και κυρίως τα οικιακά δίκτυα και οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου που τα εξουσιοδοτούν, θα είναι σε θέση να χειριστούν την αύξηση των ατόμων, που εργάζονται από το σπίτι, ή των μαθητριών/τών και φοιτητριών/ών που παρακολουθούν μαθήματα.

Για παράδειγμα, η Akamai, μία σημαντική εταιρία σε cloud και cybersecurity, έχει ήδη παρατηρήσει αύξηση της ημερήσιας κυκλοφορίας πάνω από 50%, αλλά φαίνεται προς το παρόν να πηγαίνει καλά. Η Akamai είπε ότι οι υπηρεσίες της λειτουργούν κανονικά. Εταιρείες, όπως, η AT & T δήλωσαν, επίσης, ότι είναι έτοιμες για περιόδους όπως αυτή.

 




Δες και αυτό!