Η Marvel παρουσιάζει τα νέα non-binary άτομα με υπερδυνάμεις, μεταξύ των ηρώων που παρουσίασε μέσω του Youtube την Τρίτη (17/03/20), που γνωρίσαμε τους Trailblazer, και B-Negative και τα non-binary άτομα Snowflake και Safespace.

Το πρώτο non-binary άτομο με υπερδυνάμεις με το όνομα Safespace περιγράφεται ως “στερεότυπος jock” , έχει ροζ μαλλιά και ροζ ενδυμασία. Η δύναμή του δημιουργεί πεδία δύναμης (force), αλλά είναι μόνο σε θέση να ενεργοποιηθεί αν προστατεύει άλλο άτομο.

Το άλλο non-binary άτομο με το όνομα Snowflake, έχει μία πιο ενεργητική δύναμη, που του επιτρέπει να δημιουργεί κρυσταλλωμένες νιφάδες τύπου shurikens.

Ο συγγραφέας Daniel Kibblesmith εξήγησε το σκεπτικό πίσω από τα νέα ονόματα χαρακτήρων, λέγοντας ότι πρόκειται για “έφηβα άτομα που αγωνίζονται εναντίον των ταμπελών που έχουν μπει πάνω τους” .

Η ιδέα είναι οι όροι που χρησιμοποιούνται με ειρωνική χροιά πολύ συχνά στο διαδίκτυο, “snowflake”και “safe space” να χρησιμοποιηθούν εδώ ως επανοικειοποίησή τους από την ΛΟΑΤΚ κοινότητα.