Non-Binary χαρακτήρες από τη Marvel: Snowflake και Safespace

20/03/2020
από
Non-Binary χαρακτήρες από τη Marvel: Snowflake και Twin Safespace
Non-Binary χαρακτήρες από τη Marvel: Snowflake και Twin Safespace

Η Marvel παρουσιάζει τα νέα non-binary άτομα με υπερδυνάμεις, μεταξύ των ηρώων που παρουσίασε μέσω του Youtube την Τρίτη (17/03/20), που γνωρίσαμε τους Trailblazer, και B-Negative και τα non-binary άτομα Snowflake και Safespace.

Το πρώτο non-binary άτομο με υπερδυνάμεις με το όνομα Safespace περιγράφεται ως “στερεότυπος jock” , έχει ροζ μαλλιά και ροζ ενδυμασία. Η δύναμή του δημιουργεί πεδία δύναμης (force), αλλά είναι μόνο σε θέση να ενεργοποιηθεί αν προστατεύει άλλο άτομο.

Το άλλο non-binary άτομο με το όνομα Snowflake, έχει μία πιο ενεργητική δύναμη, που του επιτρέπει να δημιουργεί κρυσταλλωμένες νιφάδες τύπου shurikens.

Ο συγγραφέας Daniel Kibblesmith εξήγησε το σκεπτικό πίσω από τα νέα ονόματα χαρακτήρων, λέγοντας ότι πρόκειται για “έφηβα άτομα που αγωνίζονται εναντίον των ταμπελών που έχουν μπει πάνω τους” .

Η ιδέα είναι οι όροι που χρησιμοποιούνται με ειρωνική χροιά πολύ συχνά στο διαδίκτυο, “snowflake”και “safe space” να χρησιμοποιηθούν εδώ ως επανοικειοποίησή τους από την ΛΟΑΤΚ κοινότητα.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!