Χωριστούς θαλάμους νοσηλείας ΛΟΑΤ ασθενών κορονοϊού ζητούν ακτιβιστικές ομάδες

18/03/2020
από
Χωριστούς θαλάμους νοσηλείας ΛΟΑΤ ασθενών κορονοϊού ζητούν ακτιβιστικές ομάδες
Χωριστούς θαλάμους νοσηλείας ΛΟΑΤ ασθενών κορονοϊού ζητούν ακτιβιστικές ομάδες

Εν μέσω του αυξανόμενου αριθμού των κρουσμάτων του κοροναϊού σε ολόκληρη τη χώρα, η ΛΟΑΤ κοινότητα στη Δυτική Βεγγάλη θεωρεί ότι η κυβέρνηση χρειάζεται, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της πανδημίας, να μεριμνήσει για τον τρόπο περίθαλψης των ΛΟΑΤ ατόμων.

Αισθάνονται, ότι θα πρέπει να υπάρχουν ξεχωριστοί απομονωμένοι θάλαμοι για πιθανά ασθενείς στον COVID-19, που ανήκουν στην ΛΟΑΤ κοινότητα.

Ο Bappaditya Mukherjee, τρανς άνδρας, που εργάζεται με έφηβα και νεαρά άτομα, που ανήκουν σε ομάδες, που συχνά περιθωριοποιούνται, μέσω της οργάνωσής του Prantakatha στην Καλκούτα, δήλωσε ότι θα ήταν τραυματική εμπειρία για λεσβίες, γκέι, αμφί και τρας ασθενείς να παραμείνουν σε θαλάμους και πτέρυγες ανδρών ή γυναικών κατά τη διάρκεια της θεραπεία τους από τον COVID-19.

“Εάν κάποιο ΛΟΑΤ άτομο έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, θα αναγκαστεί να μείνει είτε σε θάλαμο ανδρών είτε σε θάλαμο γυναικών. Στη διάρκεια της νοσηλείας του, το άτομο αυτό θα τραυματιστεί περισσότερο, όταν οι άλλοι άνθρωποι, που βρίσκονται στον θάλαμο, της/του κάνουν διάκριση” ως προς τον σεξουαλικό προσανατολισμό, πόσο δε μάλλον, ως προς την ταυτότητα του φύλου.

“Σε έναν απομονωμένο θάλαμο, ο οποίος στην πραγματικότητα δεν προορίζεται για ΛΟΑΤ άτομα, θα τραυματιστούν αντί να βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση” , δήλωσε ο Mukherjee στο ANI.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!