Athens Pride Week 2020: Ανοιχτό Κάλεσμα για προτάσεις

11/03/2020
από
athens pride week 2020

Τo Athens Pride αποτελεί το κορυφαίο και μεγαλύτερο Φεστιβάλ Ορατότητας της LGBTQI+ κοινότητας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Σκοπός του είναι να προωθήσει και να εξελίξει τις διεκδικήσεις και τα δικαιώματα των LGBTQI+ ατόμων στην ελληνική κοινωνία, αυξάνοντας την ορατότητα τους, μέσω της διοργάνωσης του ετήσιου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας.

Το Athens Pride Week είναι ένα φεστιβάλ που διοργανώνεται την εβδομάδα πριν τη μεγάλη παρέλαση. Μέσα από πολιτιστικές, ψυχαγωγικές, καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές και αθλητικές εκδηλώσεις, φορείς, άτομα, καλλιτέχνες και συλλογικότητες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναδείξουν, να εκφράσουν και να συζητήσουν δημόσια, θέματα που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την LGBTQI+ κοινότητα.

Από το 2016, έχουν διοργανωθεί πάνω από 100 ανεξάρτητες εκδηλώσεις από άτομα, οργανώσεις, συλλογικότητες και πολιτιστικούς φορείς, όπως το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, το Animasyros, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το Φεστιβάλ Αθηνών κ.α.

Για τη διαμόρφωση του προγράμματος του Athens Pride Week 2020, το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας – Athens Pride προσκαλεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να υποβάλουν τις προτάσεις τους έως την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 προκειμένου να προκύψουν οι δράσεις που θα αποτελέσουν το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Athens Pride Week 2020.

Η περίοδος κατά την οποία θα διεξαχθεί είναι η: 05.06.2020 – 12.06.2020.

Το πρόγραμμα θα καταρτιστεί τόσο από αναθέσεις έργων όσο και από επιλογή προτάσεων που θα κατατεθούν στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης. Οι προτεινόμενες παραγωγές πρέπει να διερευνούν τη θεματική ταυτότητα του Φεστιβάλ και τις αξίες που το διέπουν. Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων που επιθυμούν να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής, προτείνουμε ενδεικτικά κατηγορίες εκδηλώσεων που μπορούν να αφορούν οι αιτήσεις:

Συζητήσεις, πάνελ κλπ
Performances
Εκθέσεις
Parties
Θεατρικές/Μουσικές παραστάσεις
Προβολές
Εκπαιδευτικά σεμινάρια – workshops
Αθλητικές εκδηλώσεις

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή: www.athenspride.eu/apw2020




Δες και αυτό!