Το γκέι σεξ στην Αθήνα στα χρόνια του κορονοϊού

10/03/2020

Με τα κρούσματα του κορονοϊού να αυξάνονται αλλά και με τις πληροφορίες που μεταδίδονται απ΄ τα μέσα να είναι συγκεχυμένες, ορισμένοι γκέι άνδρες στην Αθήνα επιλέγουν να αλλάξουν τη σεξουαλική τους καθημερινότητα.

Για κάποιους αυτό σημαίνει λιγότερα ραντεβού (για σεξ) μέσω εφαρμογών, όπως το Grindr και το Rοmeο.

“Στο Grindr μπαίνω καθημερινά και πολύ συχνά θα κανονίσω κάποιο ραντεβού”, μας λέει ο 23χρονος Γιώργος, που σπουδάζει στην Αθήνα. “Η αλήθεια είναι πως με όλα αυτά που ακούω τελευταία ανησυχώ. Σε σημείο μάλιστα που σκέφτομαι διπλά και τριπλά πριν κανονίσω να συναντηθώ με κάποιον. Ξέρω ότι τα κρούσματα δεν είναι πολλά στην Αθήνα και δεν έχω ακούσει για κάποιον που να κόλλησε απ΄το Grindr. Σίγουρα όμως δε θέλω να είμαι εγώ ο πρώτος”, λέει χαρακτηριστικά.

Με το ίδιο σκεπτικό και ο 30χρονος Θάνος, που αν και παραδέχεται πως οι πληροφορίες που συχνά μεταδίδονται απ΄τα μέσα είναι υπερβολικές, φοβάται να συναντήσει κάποιον που θα γνωρίσει μέσω μιας dating εφαρμογής.

“Δεν είναι ότι απλά θα γνωριστούμε και θα μιλήσουμε”, μας εξηγεί. “Δεν είναι απλά μια κοινωνική συναναστροφή. Τις περισσότερες φορές θα συμβεί κάτι. Ακόμα κι αν δεν κάνουμε σεξ, θα υπάρξει κάποια επαφή μαζί μας. Μπορούμε να παίξουμε, να φιληθούμε… το οτιδήποτε”. 

Παρόλα αυτά, τονίζει πως δεν έχει σταματήσει να γνωρίζει κόσμο. “Δεν είναι ότι δεν μπαίνω και δεν μιλάω. Απλώς αποφεύγω να συναντηθώ με κάποιον. Ή για να είμαι ειλικρινής δεν το κάνω τόσο εύκολα. Εκτός κι αν μ΄αρέσει πολύ κάποιος. Καταλαβαίνω πως είναι χαζό αυτό που λέω, αλλά δεν μπορούμε και να σταματήσουμε να ζούμε εξ αιτίας του ιού. Ίσως να προσέχουμε λίγο περισσότερο”. 

Και οι δύο αναφέρουν πως δεν είναι οι μόνοι που ανησυχούν στις εφαρμογές, αφού αρκετές φορές έχουν δεχτεί ανάλογα μηνύματα απ΄άλλους χρήστες.

“Τις προάλλες μιλούσα με έναν τύπο στο Rοmeο (μιλούσαμε για μέρες) για να κανονίσουμε τελικά να βρεθούμε από κοντά”, μας λέει ο 28χρονος Κωνσταντίνος, που έχει πάρει την απόφαση να αντισταθεί σε “όλη αυτή την τρομοκρατία”. “Κάποια στιγμή με ρώτησε αν είχα συμπτώματα, όπως βήχα ή καταρροή. Μου φάνηκε περίεργο. Έχω συνηθίσει να απαντάω σε ερωτήσεις που σχετίζονται με την υγεία μου, για το ΗΙV status κλπ, αλλά μου φάνηκε πολύ περίεργο να με ρωτούν για το αν είμαι κρυωμένος. Του απάντησα πως έχω λίγο μπούκωμα και πριν προλάβω να του εξηγήσω πως οφειλόταν σε αλλεργική ρινίτιδα, με είχε μπλοκάρει. Μετά σκέφτηκα πως είχε να κάνει με τον κορονοϊό. Δεν το πίστευα. Μακάρι να ανησυχούσαν έτσι και για τα ΣΜΝ….”

Ο Πέτρος είναι 48 χρόνων. Αν και όπως μας λέει δεν είναι λάτρης των dating εφαρμογών, του αρέσει να επισκέπτεται συχνά χώρους, όπως σάουνες και cruising σημεία, όπου μπορεί να συναντήσει άλλους για σεξ.

“Η αλήθεια είναι πως δεν έχω πάει τις τελευταίες δύο βδομάδες. Αν και συχνά πιάνω να λέω στον εαυτό μου, ότι είμαι κουρασμένος ή δεν έχω χρόνο, η αλήθεια είναι πως μάλλον είμαι λίγο αγχωμένος με όλο αυτό που συμβαίνει. Λέω να περιμένω να δω που θα πάει όλο αυτό.”

Διαβάστε επίσης

https://avmag.gr/113380/ki-omos-to-grindr-einai-cheirotero-apo-to-gntm/

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!