Πάρτι για τη στήριξη των κρατούμενων μεταναστριών της Πέτρου Ράλλη

04/03/2020
από
Πάρτι για τη στήριξη των κρατουμένων μεταναστριών της Πέτρου Ράλλη
Πάρτι για τη στήριξη των κρατουμένων μεταναστριών της Πέτρου Ράλλη

Πάρτι για να συγκεντρωθούν χρήματα που θα διατεθούν για τις ανάγκες των κρατουμένων μεταναστριών της Πέτρου Ράλλη, διοργανώνεται από τις συλλογικότητες AMOQA, Αντί της Σιωπής, Emantes – International Lgbtqia+ Solidarity, Καμιά Ανοχή, Lgbtqia+ Refugees Welcome, Sabbat – Burn the Rich not the Witch και This is not a feminist project για το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Πάρτι για τη στήριξη των κρατουμένων μεταναστριών της Πέτρου Ράλλη
Πάρτι για τη στήριξη των κρατουμένων μεταναστριών της Πέτρου Ράλλη

Facebook Event

https://avmag.gr/117144/kataggelia-gia-ktinodeis-synthikes-kratisis-metanastrion-stin-petroy-ralli/

Εδώ το κάλεσμα της διοργάνωσης:

Στις αρχές της χρονιάς δημοσιεύθηκε μια επιστολή-κραυγή των κρατούμενων μεταναστριών της Πέτρου Ράλλη, έπειτα από επίσκεψη της πρωτοβουλίας “Το Σπίτι των Γυναικών για την Ενδυνάμωση και τη Χειραφέτηση” . Στην επιστολή αυτή γνωστοποιήθηκαν τα μαρτύρια, που περνούν οι γυναίκες που κρατούνται εκεί, οι οποίες δεν έχουν δυνατότητα παραμονής στη χώρα και πρέπει να επαναπροωθηθούν στις χώρες προέλευσης.

Στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής της Πέτρου Ράλλη καταγράφηκαν σεξουαλικές παρενοχλήσεις, κακοποιήσεις, ξυλοδαρμοί, άρνηση δικαιώματος νομικής υπεράσπισης, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, παρεμπόδιση άσκησης θρησκευτικών καθηκόντων, άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Όλα αυτά παραβιάζουν τον κανονισμό προαναχωρησιακών κέντρων κράτησης αλλοδαπών. Μέσα από τις επιστολές οι κρατούμενες βγάζουν στη φόρα όλα τα άπλυτα της πραγματικότητας στην Πέτρου Ράλλη.

Πληροφορούν για καθημερινές σεξουαλικές παρενοχλήσεις, για επιθέσεις με ρατσιστικά και μισογυνιστικά κίνητρα. Της Αlaa της αφαίρεσαν βίαια τη μαντίλα, άλλες τις άγγιξαν κατά τη διανομή των τροφίμων. Η Esraa κατέληξε σε κελί απομόνωσης, έπειτα από υποτροπή της ψυχολογικής της κατάστασης, αφού η φύλακας αποφάσισε να μην της δώσει τα φάρμακα της.

Οι κρατούμενες αναφέρουν ακόμα άθλιες συνθήκες καθαριότητας και τη μη παροχή ειδών υγιεινής, που έχει ως αποτέλεσμα πληθώρα νοσημάτων. Η Ceylan εμφάνισε σοβαρά αποστήματα εξαιτίας ακριβώς της απουσίας σωστής υγιεινής. Η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης είναι ελλιπής ως ανύπαρκτη.

Ακόμη και σε βαριά περιστατικά η νοσηλεία καθυστερείται και όταν υπάρχει είναι ανεπαρκής. Παράλληλα, οι κρατούμενες απειλούνται με επιπλέον κράτηση από τη διοικητική υπηρεσία, σε περίπτωση που ενημερώσουν εξωτερικούς παράγοντες για τις εντός συνθήκες. Τους έχουν αφαιρεθεί τα κινητά, απαγορεύοντάς τους τη δημοσιοποίηση όσων γίνονται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η κατάχρηση εξουσίας από την αστυνομίας εις βάρος τους. Συγκεκριμένα, ενώ το ανώτατο όριο κράτησης είναι δύο εβδομάδες, παραμένουν έγκλειστες κάτω από ψευδή στοιχεία για μήνες.

Να σημειωθεί ότι μετά την πρώτη επιστολή που στάλθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2019 και τη δημοσίευσή της από το “Σπίτι των Γυναικών για την Ενδυνάμωση και τη Χειραφέτηση” η εμφάνιση των στοιχείων στη δημοσιότητα οδήγησε σε μερική βελτίωση των συνθηκών. Παρόλα αυτά υπάρχει ακόμα μεγάλη απόσταση ανάμεσα στην πραγματικότητα που βιώνουν οι κρατούμενες της Π. Ράλλη και στα κατοχυρωμένα δικαιώματά τους. Όλα αυτά συμβαίνουν με τις πλάτες της κυβέρνησης και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που συνέβαλαν στο να χτιστεί αυτό το κολαστήριο.

Εμείς καταδικάζουμε το καθεστώς αθλιότητας στο οποίο υποβάλλονται αυτές οι γυναίκες καθημερινά και στοχεύουμε στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης μέχρι και στην τελική κατάργηση τέτοιων απάνθρωπων δομών. Στεκόμαστε απέναντι σε ένα σύστημα που καθιστά τα γυναικεία σώματα πεδίο επιβολής εξουσίας του κράτους και της αστυνομίας.

Όλα τα έσοδα από το πάρτι θα διατεθούν για τις ανάγκες των κρατουμένων κατά τη διάρκεια της κράτησής τους στη Διεύθυνση Αλλοδαπών αλλά και τη μετέπειτα αποκατάσταση.

Εδώ οι δύο επιστολές:

https://www.efsyn.gr/ellada/dikaiomata/225643_frikiastikes-martyries-gynaikon-apo-tin-petroy-ralli

https://3pointmagazine.gr/deyteri-epistoli-kraygi-gia-tis-athlies-synthikes-kratisis-ton-metanastrion-stin-petroy-ralli/

  • ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΑΧΕΣ
  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ
  • ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ
  • ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ/ΟΥΣ/@
  • ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ/ΟΥΣ/@
  • ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΕΣ/ΟΙ/@
  • ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ
  • ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΕ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙ

Καμία σεξιστική, μισογυνιστική, ομοφοβική, τρανσφοβική, ρατσιστική, χονδροφοβική και κάθε είδους παραβιαστική συμπεριφορά δε θα γίνει ανεκτή.

Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε το γκλίτερ πάνω σας και όχι στο πάτωμα, σεβόμαστε τα άτομα που θα καθαρίσουν το χώρο.

Συμμετέχουν οι συλλογικότητες:

AMOQA
Αντί της Σιωπής
Emantes – International Lgbtqia+ Solidarity
Καμιά Ανοχή
Lgbtqia+ Refugees Welcome
Sabbat – Burn the Rich not the Witch
This is not a feminist project

Dj Sets:

Banana Boys
Foteini Korre
Music for Cosmonauts
Nalyssa Green
Strap-on Unicorns
Someone Who Isn’t Me (Loo & Gina dj set)

Drag Shows:

Atossa
Cука De La Bлят
GingerΈλα
Kephi
Vanessa Cardui

Poster by Mariniki Bakali


INFO

United Against Oppression

Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020 στις 10 μ.μ. – 7 π.μ.

Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών
Λ.Συγγρού 136, 17671 Αθήνα




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!