Ένα 16χρονο αγόρι, ο Cameron Warwick, ο οποίος είχε υποστεί εκφοβισμό, επειδή ήταν γκέι και αυτιστικός, αυτοκτόνησε, ένα πρωί που δεν πήγε στο κολέγιο Χαμσάιρ του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου σπούδαζε.

Αυτοκτόνησε έφηβο αυτιστικό γκέι αγόρι εξαιτίας του μπούλινγκ
Αυτοκτόνησε έφηβο αυτιστικό γκέι αγόρι εξαιτίας του μπούλινγκ

Η μητέρα του, Kerry Warwick, δήλωσε ότι μετά το coming out του παιδιού της ως γκέι, από την ηλικία των 12 ετών, κάποιοι συμμαθητές του άρχισαν να τον εκφοβίζουν και να του ρίχνουν πράγματα στα διαλείμματα κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού.

“Τον εκφόβιζαν και θα τον απομόνωναν. Του πετούσαν φαγητό, τον γελοιοποιούσαν στον διάδρομο και θα του έλεγαν φρικτούς χαρακτηρισμούς. Οι τραμπούκοι έκαναν τεράστιο θέμα το γεγονός ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Ήταν απομονωμένος, με τους συμμαθητές του να αρνούνται να καθίσουν μαζί του και να τον αποκαλούν με διάφορες βρισιές.” 

Ο Christopher Robertson, με τον οποίο ο Cameron είχε μία ρομαντική διαδικτυακή σχέση, δήλωσε για τον ίδιο ότι ήταν τελειομανής και δε συγχωρούσε τον εαυτό του όταν έκανε λάθη, και επισήμανε το εξής: “Πιστεύω ότι ο Cameron ήταν αδυσώπητα εκφοβισμένος στο σχολείο από τους άλλους μαθητές, από τότε που έκανε coming out σαν ομοφυλόφιλος” .

Ο Bill Ashcroft, 16 ετών, ένας άλλος φίλος του Cameron, δήλωσε:

“Ένα αγόρι στο σχολείο του είπε ότι ήταν άσχημος. Δεν κρατούσε την κατάσταση της ψυχικής του υγείας μυστικό, κι όταν κάτι ήταν λάθος, θα μας μιλούσε πάντα γι’ αυτό.” 

Ο εξαιρετικός καλλιτέχνης και δεινός gamer, βρέθηκε νεκρός στις 4 Σεπτεμβρίου 2019, στο Fort Fareham Woods, καθώς εκείνην την ημέρα δεν πήγε στο κολέγιο για μάθημα.

Ο Cameron είχε προηγουμένως υποφέρει από καταθλιπτικά επεισόδια και είχε ιστορικό αυτοτραυματισμού, σύμφωνα με την έρευνα. Λίγο πριν από το θάνατό του είχε μόλις χάσει την απαιτούμενη βαθμολογία για να σπουδάσει gaming στο κολέγιο και αντ ‘αυτού έπρεπε να σπουδάσει την επιστήμη των υπολογιστών. Η μητέρα του είπε ότι ο Cameron είχε πεσμένη διάθεση, επειδή δεν κατάφερε να επιτύχει τον απαιτούμενο βαθμό στα μαθηματικά, λίγο καιρό πριν είχε χωρίσει με τη διαδικτυακή του σχέση, και τα περισσότερα απογεύματα έπαιζε στο Xbox.

“Κατά τη διάρκεια των υπόλοιπων σχολικών διακοπών η διάθεσή του δε βελτιώθηκε πραγματικά” , δήλωσε στην έρευνα.

«Προσπάθησα να τον συγχαρώ για τα υπόλοιπα αποτελέσματα των εξετάσεων, αλλά δε μπορούσε να δει τίποτε άλλο από τα μαθηματικά» .

Ο δικαστής Jason Pegg κατέγραψε ετυμηγορία αυτοκτονίας στο δικαστήριο του Portsmouth Coroner.

Είπε: “Ο Cameron είχε αυτό το υπόβαθρο του αυτισμού – το οποίο οδήγησε σε εκφοβισμό κατά περιόδους. Όχι μόνο έβαλε τέλος στη ζωή του, αλλά είχε προσχεδιάσει να το κάνει.” 

Η μητέρα του, Kerry, και ο πατέρας του, Alan, αποτίουν φόρο τιμής στον γιο τους με την παρακάτω δήλωση:

“Ο Cameron ήταν ένας πολύ αγαπημένος, ευγενικός και καλός νέος. Οι ασθένειές του κατέστησαν αδύνατο, γι’ αυτόν να συνεχίσει να ζει σ’ έναν κόσμο τον οποίο δεν κατάλαβε, και ο οποίος έκανε πολύ λίγη προσπάθεια για να καταλάβει τον ίδιο. Θα μας λείψει με όλη μας την καρδιά και θα θέλαμε να παροτρύνουμε τον κόσμο να είναι συμπονετικός για τα τρωτά σημεία των άλλων ανθρώπων, ή να μοιραάζονται τα δικά τους και να ζητούν βοήθεια, για να αποφευχθούν άλλες παρόμοιες τραγωδίες.” 


Αν χρειάζεσαι ψυχολογική στήριξη κάλεσε στην ΛΟΑΤΚΙ+ Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ, ή στην 24ωρη Γραμμή για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας 1018.