Η Λένα Ουάιτ (Lena Waithe) αναλαμβάνει τη φωνή μίας λεσβίας χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων, στην επερχόμενη ταινία της Pixar με τίτλο “Φύγαμε” (Onward).

Μία ανοιχτά λεσβία χαρακτήρας στο "Φύγαμε" της Disney 
Μία ανοιχτά λεσβία χαρακτήρας στο “Φύγαμε” της Disney

Η ταινία, που έρχεται στα ελληνικά σινεμά στις 5 Μαρτίου του 2020 από τη Disney και την Pixar Studios, θα περιλαμβάνει μία χαρακτήρα, που βρίσκεται σε μία ομόφυλη σχέση και αυτό αναφέρεται ανοιχτά. Πρόκειται για την αστυνομικό Specter. Εμφανίζεται μόνο σε μία σκηνή, αλλά “ο ρόλος της είναι ζωτικής σημασίας για το συναισθηματικό τόξο της ιστορίας” .

Η κύρια ιστορία ακολουθεί τον Ian και τον Barley (των οποίων τις φωνές έχουν αναλάβει οι ηθοποιοί Τομ Χόλαντ (Tom Holland) και Κρις Πρατ (Chris Pratt), αντίστοιχα), δύο αδέλφια ξωτικά, που προσπαθούν να ανακαλύψουν και να χρησιμοποιήσουν τη μαγεία για να συναντηθούν τον πατέρα τους για τελευταία φορά. Όταν το ταξίδι αρχίζει να πηγαίνει στραβά, καταλήγουν να συναντηθούν με την Spectre.

Μέχρι στιγμής, η λεσβία χαρακτήρας έχει αναφερθεί, ή εμφανιστεί σε κάποιο διαφημιστικό υλικό πολύ λίγο, και δεν εμφανίζεται σε κανένα επίσημο τρέιλερ. Οι κριτικές, όμως, αποκαλύπτουν ότι η Spector, αναφέρει σε μία συνομιλία της, ότι έχει μία σύντροφο:

“Η κόρη της συντρόφου μου με έκανε να τραβάω τα μαλλιά μου” , φαίνεται ότι αναφέρει η Spectre.

Η Τζούλια Λούις-Ντρέιφους (Julia Louis-Dreyfus) και η Οκτάβια Σπένσερ (Octavia Spencer) χαρίζουν, επίσης, τις φωνές τους στην ταινία. Η σκηνοθεσία είναι του Νταν Σκάνλον (Dan Scanlon) και η παραγωγή είναι της Κόρι Ρέι (Kori Rae). Ο Σκάνλον σχολίασε ότι: “Είναι ένας σύγχρονος κόσμος φαντασίας και θέλουμε να αντιπροσωπεύσουμε αυτόν τον σύγχρονο κόσμο” .

Η Ρέι δήλωσε για τη σκηνή ότι: “όταν γράφαμε την ιστορία, το σημείο αυτό πέρασε αδιάφορα, γιατί σ’ αυτόν τον κόσμο, είναι απολύτως αποδεκτό ως δεδομένο στη ζωή” .

Παρόλο που πολλά μέσα αναφέρουν την Spectre ως την πρώτη ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρα σε ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney, είναι χρήσιμο να θυμηθούμε ότι οι ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρες της Disney έχουν μακρά ιστορία, όπως μια σκηνή μ’ ένα ομόφυλο φιλί στο Star Wars: The Rise of Skywalker, ή ο ρομαντισμός μεταξύ δύο γυναικών στην ταινία κινουμένων σχεδίων Ellen DeGeneres Finding Dory.

Να σημειώσουμε ότι αναφέρεται ότι η σύντροφός της Specter δεν εμφανίζεται στην ταινία, “οπότε η όποια οικειότητα μπορεί να υπάρχει μεταξύ των δύο, συμβαίνει μόνο στη φαντασία του θεατή” και βέβαια, μένει να δούμε, αν θα είναι ακριβής η ελληνική μεταγλώττιση.

Δείτε το τρέιλερ: