Ακόμη μία δολοφονία με θύμα μια γυναίκα εργαζόμενη στο σεξ

22/02/2020
Photo by THOMAS SAMSON / AFP

Η Jessics Sermiendo έφυγε από το Περού -γνωρίζουμε τις συνθήκες που ζουν οι τρανς άνθρωποι στις χώρες της Λατινικής Αμερικής- και πήγε στη Γαλλία, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, όπως δικαιούται κάθε πλάσμα σε αυτό τον πλανήτη.

Δεν έχουν βγει πολλά στοιχεία για την πορεία της και εν γένει για το πρόσωπο της. Από τις πρώτες πληροφορίες που μας ήρθαν (από οργανώσεις στο Παρισι που ασχολούνται με τα δικαιώματα των εργαζομένων στο σεξ), η περίπτωση της θυμίζει έντονα τη δολοφονία της Vanessa Campos, μιας άλλης τρανς μετανάστριας, που έγινε καμπάνια σε όλο τον κόσμο.

Το βράδυ της 21ης Φεβρουαρίου σε κάποιο στενό δρομάκι στο Δάσος της Βουλώνης ένα αυτοκίνητο με τρία άτομα, αφού την «σταμπάρησε», έτρεξε με υπερβολική ταχύτητα και την άφησε νεκρή. Η Jessica εργαζόταν παράνομα, μιας και η εργασία στο σεξ απο το 2016 έχει ποινικοποιηθεί.

Η πρώτη αντίδραση του τύπου ήταν να το αναγνωρίσει ως ένα απλό περιστατικό, μεταδίδοντας πως το αυτοκίνητό με τους 3 δράστες χτύπησε θανάσιμα ένα άτομο στο σημείο που εκδίδονται άντρες και άφησε το θύμα αβοήθητο.

Τα πρώτα δημοσιέυματα μιλούν για ενα ευγενικό πλάσμα, που εντάχθηκε πολύ γρήγορα σε συγκεκριμένη οργάνωση (Acceptess) και με κάθε τρόπο ανταπέδιδε την υποστήριξη και αγάπη που δέχτηκε.

Έχει διατυπωθεί με δεκάδες τρόπους και από πάρα πολλές οργανώσεις που αποτελούνται ή υποστηρίζουν τη νόμιμη εργασία στο σεξ σε όλο τον κόσμο, πως τέτοιες νομοθετικές πρακτικές μόνο αρνητικά αποτελέσματα έχουν.

Το Red Umbrella Athens επισημαίνει συνέχεια στον δημόσιο και πολιτικό λόγο, πως επιτέλους μια νομοθεσία που υποτίθεται πως θέλει να προστατέψει μια μεγάλη μερίδα επαγγελματιών καταφέρνει ακριβώς το αντίθετο αν δεν λάβει σοβαρά υπόψη της, πως η ποινικοποίηση οδηγεί αναγκαστικά στην παρανομία κάθε εμπλεκόμενο με συνήθη θύματα τα άτομα που προσφέρουν σξουαλικές υπηρεσίες.

Όταν μάλιστα πρόκειται για τρανς άτομο, που η κακοποίηση του ειναι σχεδόν καθημερινή λόγω της ταυτότητας φύλου, η ανάγκη η πολιτεία να δράσει ως ενα πολιτισμένο κράτος γίνεται επιτακτική. Θυμίζοντας έτσι σε ρατσιστικές και μιασαλλόδοξες συμπεριφορές πως κάπου εδω γεννήθηκε η δημοκρατία, τνη οποία δυστυχώς τη θυμούνται για τους εκλεκτούς αυτής της ζωής.

Ένα ακόμη θύμα προστέθηκε σε αυτή τη μακάβρια λίστα δολοφονιών τρανς φίλων μας και η ψυχή μας πονάει.

*Aπόψε το βράδυ στις 23.00 ,στο σημείο που δολοφονήθηκε η Jessica ,θα παραστούν φίλοι και αγαπημένα πρόσωπα, ως φόρο τιμής στη μνήμη της.

Άννα Κουρουπού




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!