Το Σύστημα Υγείας της Βρετανίας θα μπορεί να αρνείται την εξυπηρέτηση ομοφοβικών ασθενών

19/02/2020
από

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας θα είναι ελεύθερο να αρνηθεί την εξυπηρέτηση ομοφοβικών ασθενών, σύμφωνα με τους νέους κανόνες που τίθενται σε εφαρμογή από την Απρίλιο.

Ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Matt Hancock, έστειλε εχθές μια επιστολή για να ενημερώσει όλο το προσωπικό σχετικά με τους νέους κανόνες.

Σύμφωνα μ΄αυτούς, επιτρέπει στο προσωπικό να αρνηθεί την εξυπηρέτηση ασθενών που δεν αντιμετωπίζουν κάποια επείγουσα κατάσταση, όταν αυτοί είναι βίαιοι ή κάνουν ομοφοβικά, σεξιστικά ή άλλα ρατσιστικά σχόλια.

Στο υπόμνημα ο Hancock τονίζει πως “καμία μορφή βίας δεν είναι ασήμαντη” και ότι “η κακοποίηση δεν είναι μέρος της δουλειάς”. 

“Αρκετά συχνά ακούω ιστορίες για τους ανθρώπους που καλείστε να βοηθήσετε. Το έχω δει κι ο ίδιος, σε νυχτερινές βάρδιες και μέσα σε ασθενοφόρα”, σημειώνει ο υπουργός.

“Τρομάζω όταν σκέφτομαι πως οποιοδήποτε άτομο μπορεί να κακοποιήσει ένα μέλος του Εθνικού Συστήματος Υγείας”. Δυστυχώς, συμβαίνει αρκετά συχνά”.

Ο υπουργός επίσης και για την απόφασή του να συνεργαστεί με την εισαγγελία, ώστε να δώσει περισσότερες εξουσίες στην αστυνομία για να παρεμβαίνει πιο άμεσα όταν το προσωπικό υγείας έχει πέσει θύμα κακοποίησης.




Δες και αυτό!