Παραιτήθηκε μετά τον σάλο ο ρατσιστής σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον

18/02/2020
από

Την παραίτησή του αναγκάστηκε να ανακοινώσει, μέσω Twitter, ο σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον, Άντριου Σασμπίσκι, ο οποίος προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις με τις ρατσιστικές δηλώσεις.

Ο ίδιος, που είχε μόλις πρόσφατα διοριστεί σύμβουλος στη Ντάουνινγκ Στριτ, έκανε λόγο για εκστρατεία δυσφήμησής του και επιλεκτική παρουσίαση των τοποθετήσεών του.

Στη συνέχεια, μάλιστα, διέγραψε τον λογαριασμό του από το μέσω κοινωνικής δικτύωσης.

«Η υστερία των ΜΜΕ για τις παλιές αναρτήσεις μου στο Διαδίκτυο είναι παλαβή, αλλά θέλω να βοηθήσω την κυβέρνηση», ανέφερε στο τελευταίο tweet του πριν κλείσει τον λογαριασμό του, διαβεβαιώνοντας πως έχει «κι άλλα πράγματα να κάνει» στη ζωή του.

Ο Σαμπίσκι, που φέρεται αρμόδιος για «ειδικά προγράμματα», δήλωσε ότι οι μαύροι Αμερικανοί έχουν χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης από τους λευκούς και είναι πιθανότερο να παρουσιάζουν κάποια «διανοητική αναπηρία». Επίσης, ισχυρίστηκε μέσω Twitter ότι «ο γυναικείος αθλητισμός μοιάζει με παραολυμπιακούς αγώνες σε σύγκριση με τον ανδρικό αθλητισμό».

Αλλά έχει δηλώσει επίσης ότι θα έπρεπε οι υγιείς άνθρωποι να παίρνουν το φάρμακο modafinil, που χορηγείται κατά της ναρκοληψίας, γιατί μειώνει κατά τα δύο τρίτα την ανάγκη για ύπνο, αλλά μπορεί να προκαλέσει το θανατηφόρο δερματικό σύνδρομο Stevens-Johnson, λέγοντας ότι «οι ωφέλειες για την κοινωνία θα ήταν τόσο σημαντικές, που δεν έχει σημασία αν κοστίζουν τη ζωή ενός παιδιού το χρόνο».

Όσον αφορά το ζήτημα με τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες στη Βρετανία, δήλωσε το 2014 ότι η αντισύλληψη πρέπει να επιβάλλεται διά νόμου, όπως ο εμβολιασμός, από την εφηβεία, «γιατί είναι ο μόνος τρόπος να προληφθούν τα προβλήματα αυτά, που οδηγούν στη δημιουργία μια μόνιμης κατώτατης κοινωνικής τάξης».

Πυρά, όμως, δέχεται και ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον, καθώς, χθες, η Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε επανειλημμένα να απαντήσει εάν ο Βρετανός πρωθυπουργός καταδικάζει τις απόψεις που εξέφρασε ο σύμβουλός του.

πηγή: efsyn.gr




Δες και αυτό!