Όχι στην αδελφοποίηση με ομοφοβικές πόλεις της Πολωνίας

18/02/2020
από

Τη λύπη της εξέφρασε μία δήμαρχος στην Πολωνία για την απόφαση μιας πόλης στη Γαλλία να αναστείλει την 25ετή επίσημη σχέση με την πόλη της, που υποστηρίζει πως πρόκειται για μια περιοχή “απαλλαγμένη από τη LGBT+ ιδεολογία”.

Η Saint-Jean-de-Braye ανέστειλε τους δεσμούς την περασμένη εβδομάδα με την Tuchow και δήλωσε ότι “η Γαλλία έχει δεσμευτεί να καταπολεμήσει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό … Καταδικάζουμε τη θέση που έλαβε η δίδυμη πόλη μας Tuchow”.

H δήμαρχος της Tuchow, Magdalena Marszalek, κατηγόρησε την απόφαση δηλώνοντας, “πώς η κίνηση αυτή θα μειώσει τις φιλικές σχέσεις μεταξύ των κατοίκων, καθώς η Tuchow δεν θα είναι πλέον σε θέση να στηρίξει τις επισκέψεις από τη Saint-Jean-de-Braye”.

Η Tuchow όπως και άλλες πόλεις στη νοτιοανατολική Πολωνία υποστήριξαν τον Μάιο πως δεν υπάρχουν LGBT+ άτομα στην περιοχή τους και πως θέλουν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ενάντια σε «ριζοσπάστες … που επιτίθενται στην ελευθερία του λόγου, στην παιδική αθωότητα, στην εξουσία της οικογένειας και του σχολείου και στην ελευθερία των επιχειρηματιών».

Σε αντίθεση με τον δημάρχο της Βαρσοβίας, που δήλωσε πως η πρωτεύουσα υποστηρίζει τα LGBT+ δικαιώματα.




Δες και αυτό!