Ο δεύτερος τόμος των Ιστοριών για να μη λείπεις όσο θα λείπεις με τίτλο Τα σύννεφα της θλίψης, αφηγείται την προσπάθεια που καταβάλει ο Αγαπημένος προκειμένου  να αποσυρθούν τα σύννεφα της θλίψης από το σπίτι, δηλαδή την καρδιά του Αγαπημένου του.

Ιστορίες για να μη λείπεις όσο θα λείπεις: Τα σύννεφα της θλίψης

Καθώς ο Αγαπημένος νιώθει την απειλή  της θλίψης να μεγαλώνει  και τη σκιά της να γίνεται τρομακτικά επίβουλη για τον Αγαπημένο του, αποφασίζει να ζητήσει τη συμβουλή και βοήθεια  του  Κυπαρισσιού, του Μεγάλου Δέντρου της Γνώσης, που ζει αιώνες τώρα στον Κήπο των Ευχών. Το Κυπαρίσσι θα του προτείνει τον τρόπο να διώξει τα σύννεφα από τον ουρανό του Αγαπημένου του: πρέπει μέσα σε επτά ώρες να φυτέψει επτά τριανταφυλλιές στον Κήπο, καθεμιά αφιερωμένη και σε μια ευχή προς τον Αγαπημένο του, που να μπορεί να την υπερασπιστεί μόνο η δύναμη της αγάπης του.

Όπως συμβαίνει όμως πάντα, τα εμπόδια που θα συναντήσει ο Αγαπημένος  στο δρόμο της επιθυμίας του, δεν είναι παρά προκλήσεις που απαιτούν την απόδειξη  της δύναμης της . Και για εκείνον και για τον Αγαπημένο του.

Οι ιστορίες για να μην λείπεις όσο θα λείπεις του Παρασκευά Καρασούλου , είναι ερωτικά παραμύθια για μεγάλους.  Είναι λόγοι παρηγορητικοί αλλά και παρότρυνσης στην επανάκτηση της δύναμης της επιθυμίας και του έρωτα. Ιστορούν τον τρόπο που ζει ο Αγαπημένος την απουσία του Αγαπημένου του, αλλά κυρίως αφηγούνται την παρουσία του έρωτά τους.

Στα  σύννεφα της θλίψης ( δεύτερο τόμο  από τους επτά που πρόκειται να κυκλοφορήσουν) ο ζωγράφος  Χαρίτωνας Μπεκιάρης  έντυσε την ιστορία με δεκάξι πρωτότυπα έργα ζωντανεύοντας εικαστικά το μύθο της.


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ
Τίτλος:
  ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΠΕΙΣ ΟΣΟ ΘΑ ΛΕΙΠΕΙΣ Τα σύννεφα της θλίψης
Συγγραφέας: Παρασκευάς Καρασούλος
Κυκλοφορία: Δεκέμβριος 2019
Κωδ: ΜΑ 15232-84, ISBN: 978-618-5412-07-4
Εκδότης:  ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ
Διαστάσεις:  12*16 cm, Εξώφυλλο: Μαλακό, Σελίδες: 48, Τιμή: 8,90 €