Ένας οδηγός της Uber κατηγορείται, ότι κατήγγειλε ένα ομόφυλο ζευγάρι ανδρών για σωματεμπορία ανηλίκων, επειδή το μωρό τους «δεν είχε μητέρα» .

Ο Τζέιμς Μοέντ βρισκόταν στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου της Uber, μαζί με τον σύζυγό του ,και τον γιο τους, στις 29 Ιανουαρίου, στην περιοχή του Σαν Ντιέγκο, με κατεύθυνση στο ξενοδοχείο που διέμεναν.

Το ζευγάρι έκανε check in στο ξενοδοχείο Μάριοτ Μαρίνα, όταν κατά τη 1:30 το βράδυ η αστυνομία χτύπησε την πόρτα του δωματίου τους και απαίτησε να δει τα στοιχεία τους, συμπεριλαμβανομένου και του διαβατηρίου του γιου τους.

Το περιστατικό το δημοσίευσε, ο ίδιος ο Μοέντ στο twitter.

«Από ότι φαίνεται, ο οδηγός του Uber, που μας πήγε στο ξενοδοχείο, κάλεσε την αστυνομία και μας κατηγόρησε για σωματεμπορία ή/και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.»  

«Ο ίδιος οδηγός, μας είπε ότι το παιδί μας, που έκλαιγε, χρειάζονταν τη μητέρα του» .

Συνεχίζοντας ο Μοέντ έγραψε: «Τι θα συνέβαινε αν δεν είχα μαζί μου το διαβατήριο; Η αστυνομία θα ήταν λιγότερο ευχάριστη; Πού μπορεί η κουίρ οικογένειά μου να ταξιδέψει με ασφάλεια;»

Η εφαρμογή αποζημίωσε το ζευγάρι με 10 δολάρια απαντώντας μ’ ένα email με αυτοματοποιημένη απάντηση. Το ζευγάρι, παρόλα αυτά, απαιτεί συγγνώμη από την εταιρία και τον οδηγό.

«Κρατήστε τα 10 δολάρια. Θέλουμε απόδειξη, ότι οι ΛΟΑΤΚΙ επιβάτες θα είναι ασφαλείς από ομοφοβικούς οδηγούς» .