“Οι πυρκαγιές δεν κάνουν διακρίσεις, ούτε και εμείς.” 

Η υπηρεσία πυρόσβεσης και διάσωσης του Σάουθ Γιόρκσαϊρ (South Yorkshire) χρησιμοποίησε τα ομοφοβικά σχόλια που έλαβε, αφού υποστήριξε δημοσίως το Pride, για να δημιουργήσει ένα επικό βίντεο κατά τις ομοφοβίας και τρανσφοβίας.

Δείτε το επικό βίντεο της πυροσβεστικής του Σάουθ Γιόρκσαϊρ
Δείτε το επικό βίντεο της πυροσβεστικής του Σάουθ Γιόρκσαϊρ

Η υπηρεσία, που εξυπηρετεί τις περιοχές Μπάρνσλυ (Barnsley), Ντόνκαστερ (Doncaster), Ρόδεραμ (Rotherham) και Σέφιλντ (Sheffield), έλαβε σωρεία ομοφοβικών σχολίων μετά την αλλαγή της εικόνας προφίλ της στο Facebook με τη σημαία ουράνιου τόξου το περασμένο καλοκαίρι.

Σήμερα, κυκλοφόρησαν ένα βίντεο, το οποίο ακολουθεί τα άτομα που εργάζονται στην πυροσβεστική, όπου ξαναδιαβάζουν μερικά από αυτά τα κακόβουλα σχόλια, ενώ επιτελούν το έργο τους, υπενθυμίζοντας στους ανθρώπους, ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα αποτελούν, επίσης, ένα αξιόλογο κομμάτι του δυναμικού τους.

Ένα ενδεικτικό σχόλιο για παράδειγμα αναφέρει: “Ας δούμε τις εικόνες των πυροσβεστών που κάνουν τη δουλειά τους και ας αφήσουμε την πολιτική ορθότητα έξω από αυτό!”

H επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας, Alex Johnson, είπε στο BBC News:

“Αναμένουμε ότι το βίντεο θα προκαλέσει μεικτές αντιδράσεις, αλλά ορισμένα από τα σχόλια, που λάβαμε πέρυσι ήταν απαίσια και εντελώς απαράδεκτα. Το δημιουργήσαμε για δύο λόγους – πρώτον, θέλαμε να υποστηρίξουμε τον μήνα περηφάνιας και να ενημερώσουμε το προσωπικό μας και τις κοινότητες, ότι είμαστε υπερήφανοι που τους απασχολούμε και τους εξυπηρετούμε, ανεξάρτητα από αυτά τα σχόλια. Και δεύτερον, θέλαμε να αποδείξουμε ότι είμαστε ένας φορέας, που πραγματικά και ολοκληρωμένα εκτιμά τη συμβολή ολόκληρου του προσωπικού, ανεξάρτητα από την ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητα” .

Δείτε το επικό βίντεο: