Στις κινηµατογραφικές αίθουσες βγαίνει στις 6 Φεβρουαρίου η νέα µεγάλου µήκους ταινία του Αλέξανδρου Βούλγαρη (The Boy) “Winona”, έχοντας κάνει την παγκόσµια πρεµιέρα της στο επίσηµο διαγωνιστικό τµήµα του 35ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηµατογράφου της Βαρσοβίας (17 Οκτωβρίου). Στι ς 4 Νοεµβρίου, η ταινία είχε την επίσηµη Ελληνική της πρεµιέρα στο 60ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηµατογράφου της Θεσσαλονίκης, όπου ταξίδεψε και συγκίνησε τους θεατές.

Μία ‘µικρή’ ταινία (από αυτές που «αγαπώ και περισσότερο» όπως έχει δηλώσει ο σκηνοθέτης) η οποία ξεχωρίζει για τις αβίαστες ερµηνείες των ηθοποιών – Ανθή Ευστρατιάδου, Σοφία Κόκκαλη, Ηρώ Μπέζου, Δάφνη Πατακιά – µε κάδρο , το λιτό απέριττο τοπίο µιας ξεχασµένης παραλίας της Άνδρου , που αναδεικν ύει µία φυσικότητα µε την επιλογή του 16mm φιλµ. Και τέσσερις ηρωίδες που µας σαγηνεύουν µε τα παιχνίδια τους , τους φανταστικούς µονολόγους και τα κοριτσίστικα πειράγµατα , και οδηγούν τους θεατές στο τέλος αυτής της ‘τέλειας µέρας’.

Σύνοψη: Μοιάζει µε µία απλή εκδροµή σε µία έρηµη, όµορφη παραλία. Τέσσερις γυναίκες γελούν, παίζουν στην άµµο, κολυµπούν, φαντασιώνονται και απολαµβάνουν τη ζεστασιά του ήλιου και τη δροσιά της θάλασσας . Η µέρα κυλάει µε ανόητα παιχνίδια, τραγούδι και χορό. Σηµεία στ ίξης στο γέλιο τους, τα δάκρυα. Τα δάκρυα τα σκουπίζουν οι φανταστικές τους διηγήσεις. Μέχρι που η µέρα σβήνει και πρέπει να αποχαιρετίσουν την παραλία τους. Υποβλητικά µυστηριώδης και βαθιά συγκινητική, η Winona µας αποκαλύπτεται, διατηρώντας το συγκλονιστικό της µυστικό, µέχρι τέλους.


INFO
Ημερομηνία: Από 6 Φεβρουαρίου
Τοποθεσία: ΑΣΤΟΡ, Σταδίου 28 (Στοά Κοραή – ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο)
Είδος: Δράμα
Διάρκεια: 88 λεπτά