Ο ρατσισμός τον κρατά μακρυά από την Αγγλία και δε θα επέστρεφε ποτέ

06/02/2020
από
Ο Ταν Φρανς δε θα επέστρεφε στην Αγγλία, επειδή υπάρχει "τόσο πολύ ρατσισμός"
Ο Ταν Φρανς δε θα επέστρεφε στην Αγγλία, επειδή υπάρχει "τόσο πολύ ρατσισμός"

Ο Ταν Φρανς (Tan France) από το Queer Eye, και το πιο πρόσφατο Next In Fashion, δήλωσε ότι «υπέστη τόσο πολύ ρατσισμό» όσο ζούσε στο Ηνωμένο Βασίλειο και ότι δε θα γυρίσει ποτέ ξανά πίσω.

Ο Φρανς , ο οποίος έχει καταγωγή από το Ντόνκαστερ (περιοχή στο Σάουθ Γιόρκσαϊρ), και ζει εδώ και επτά χρόνια στο Salt Lake City της Γιούτα, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Grazia, ότι βρίσκει τη ζωή στην Αμερική ευκολότερη, μετά από τον ρατσιμό, που είχε δεχτεί στο Ηνωμένο Βασίλειο:

«Σε προηγούμενες συνεντεύξεις, όταν με ρωτούσαν «Θα επέστρεφες ποτέ πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο;» θα έλεγα «Ναι, ίσως» , αλλά τώρα, απαντώ ένα απόλυτο όχι. Έζησα τόσο πολύ ρατσισμό εκεί και δε θέλω να ξαναβάλω τον εαυτό μου σ’ αυτό. Λατρεύω αυτή τη χώρα, μου αρέσει αυτό που, ενδεχομένως, αντιπροσωπεύει, αλλά σκέφτομαι ότι μέχρι να λύσουν αυτό το πρόβλημα, ή να προχωρήσουν μ’ αυτό, χωρίς απλά να επιτίθενται καθημερινά, δεν είμαι πρόθυμος να βρεθώ εκεί” .

Ακόμη υπογράμμισε τη διαθεματικότητα των διακρίσεων που έχει αντιμετωπίσει ως μη-λευκό, γκέι άτομο:

“Αν ήμουν Καυκάσιος, η όλη διαδικασία θα μου είχε φανεί ευκολότερη. Πρέπει να μάχομαι τόσο πολλά θέματα, και το μεγαλύτερο είναι ο ρατσισμός. Με το να είσαι “out and proud” μπορεί να το αισθάνεσαι ως πραγματική πολυτέλεια του δυτικού πολιτισμού, όπου οι άνθρωποι είναι συχνά λευκοί, και βλέπουν ότι υπάρχουν και λευκά γκέι άτομα στην κουλτούρα τους. Βλέπουν να αντανακλάται ο εαυτός τους, έτσι αισθάνονται μία αίσθηση αποδοχής. Αυτό είναι ένα είδος προνομίου, που οι άνθρωποι δε γνωρίζουν ότι κατέχουν.” 

https://www.youtube.com/watch?v=a2W0ivtnXjY




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!