Στηρίζουμε την Άννα, ενάντια στην τρανσφοβία!

03/02/2020
από

Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου και ώρα 9 το πρωί, εκδικάζεται η υπόθεση της Άννας σχετικά με τις διακρίσεις και το σχολικό εκφοβισμό που υπέστη στην Ευελπίδων λόγω της ταυτότητας φύλου της (Κτίριο 9, Αίθουσα 7).

Η Άννα είναι τρανς γυναίκα και έχει δεχτεί ως μαθήτρια ακραία κακοποίηση στο σχολικό περιβάλλον με αποτέλεσμα να απειλείται η πρόσβασή της στην εκπαίδευση κι ακόμη κι η ίδια της η ζωή, όπως η ίδια αναφέρει.

Κατηγορούμενος είναι ο Διευθυντής του Σχολείου για τις απειλές, την εξύβριση και τις διακρίσεις βάσει της ταυτότητας φύλου κατά της Άννας.

Η τρανσφοβική βία που η Άννα αντιμετώπισε δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό: “Τα τρανσφοβικά σχόλια αποτελούν μια κατηγορία που δεν εκλείπει από το ελληνικό σχολικό κλίμα.

Συγκεκριμένα, το 74,4% των μαθητών και μαθητριών δηλώνει ότι ακούει τρανσφοβικά σχόλια έστω και σπάνια, ενώ το 18,3% δηλώνει ότι αυτά τα σχόλια γίνονται συχνά ή πολύ συχνά. […] Σύμφωνα με μελέτη του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα βρίσκεται στις χώρες στις οποίες είναι λιγότερο πιθανό τα τρανς άτομα να βιώνουν θετική ατμόσφαιρα στο σχολείο.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά στην Ετήσια έκθεση 2017 της Ελληνικής ανεξάρτητης αρχής Συνήγορου του Πολίτη ότι “Έλλειμμα ενημέρωσης διαπιστώνεται στα σχολεία στο θέμα της αποδοχής της ταυτότητας φύλου διεμφυλικών μαθητών/τριών.”

Δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα της Πρώτης Πανελλήνιας Έρευνας για το Σχολικό Κλίμα (2018) της Colour Youth, Κοινότητα Lgbtq Νέων Αθήνας.

Την Τετάρτη 5/2, συγκεντρωνόμαστε στις 9 το πρωί στην Ευελπίδων ως ένδειξη συμπαράστασης.

Η εκδήλωση στο facebook




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!