Τρίωρη απολογία Καρκά – Διεκόπη για τις 24 Φεβρουαρίου

30/01/2020
από
Γιώργος Καρκάς
Γιώργος Καρκάς

Συνεχίστηκε σήμερα, ενώπιον του Μικρού Ορκωτού Δικαστηρίου, η δίκη του ηθοποιού Γιώργου Καρκά, ο οποίος κατηγορείται για φερόμενο βιασμό οδηγού ταξί τον Νοέμβριο του 2018, και που στο μεταξύ, όπως ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά: “έχει ήδη εκτίσει το ¼ της ποινής του στη φυλακή” , σαν να είχε διαπράξει το έγκλημα για το οποίο κατηγορείται.

Από το πρωί οι εργασίες του Δικαστηρίου ξεκίνησαν με τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας. Ένταση επικράτησε, όταν έλαβε τον λόγο ο Βασίλης Ταουξής, δικηγόρος του Καρκά και συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση, κατά τη διάρκεια υποβολής ερωτήσεων στον ψυχίατρο του οδηγού ταξί, Ορέστη Γιωτάκο. Η λεκτική ένταση ανάμεσα στους συνηγόρους της υπεράσπισης και της πολιτικής αγωγής (Πάνος Παναγιωτόπουλος) ήταν τόσο δυνατή, που η έδρα διέκοψε για λίγα λεπτά.

Ακολούθησε η ανάγνωση εγγράφων της δικογραφίας, μεταξύ αυτών, και της ιατροδικαστικής έκθεσης, αλλά και των πραγματογνωμοσυνών, που αφορούν τα ευρήματα, κατά τα οποία, δεν ανιχνεύθηκε γενετικό υλικό του παθόντα. Επιπλέον, το ότι δεν υπάρχουν ευρήματα βιασμού, υπογράμμισε ο τεχνικός σύμβουλος της υπεράσπισης, και γενετιστής, Γιώργος Φιτσιάλος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: “Αποκλείεται να έχει συμβαίνει σεξουαλική κακοποίηση μέσα στο αμάξι αυτό”  , ενώ ιατροδικαστής, που κατάθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης, εντόπισε σειρά λαθών και αντιφάσεων στην ιατροδικαστική έκθεση, καταλήγοντας ότι: «Από αυτά τα ευρήματα, που βρήκαν οι συνάδελφοι δε μπορεί να τεκμηριωθεί βιασμός» .

Στη συνέχεια κατέθεσαν οι μάρτυρες υπεράσπισης, μεταξύ των οποίων κι ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, ο οποίος απέσπασε το χειροκρότημα του ακροατηρίου, στο οποίο παρευρίσκονταν άνθρωποι του θεάτρου και της τέχνης, συναδέλφισσες/φοι του Καρκά, και μέλη των ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων. Ακόμη, κατέθεσαν η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου και ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Σε ένα από τα διαλείμματα υπήρξε ένα μικροεπεισόδιο μεταξύ του οδηγού ταξί και της οικογένειάς του με τον Καρκά, όπου επικράτησαν φωνές, απειλές και βρισιές.

Τέλος, ανέβηκε στο βήμα ο Καρκάς, ο οποίος και απολογήθηκε για τρεις ώρες.

Χαρακτήρισε “ατιμωτική” την κατηγορία βιασμού σε βάρος οδηγού ταξί:

«Αυτός που περιγράφετε δεν είμαι εγώ. Ο καταγγέλλων με κατηγορεί, γιατί θέλει να διώξει από πάνω του οτιδήποτε ομόφυλο» , δήλωσε μεταξύ άλλων.

Η απολογία του, δυστυχώς, διεκόπη για τις 24 Φεβρουαρίου (δηλαδή ένα μήνα μετά), όπου ορίστηκε η επόμενη συνεδρίαση.

Να σημειώσουμε ακόμη, ότι ο Καρκάς κατέθεσε μήνυση προφορικά και γραπτά στην Εισαγγελία, σε βάρος της ψυχολόγου, Χριστίνας Αντωνοπούλου, η οποία είχε ορίσει ως τεχνική σύμβουλος του οδηγού ταξί, για ψευδή κατάθεση, ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμιση.

Αξίζει δε να κρατήσουμε κάποια σημεία της απολογίας του Καρκά:

Φαίνεται ότι μέσα στο ταξί, το έφερε η κουβέντα κι ο οδηγός ταξί είπε: «Έχω σχέση με μια κοπέλα, αλλά δεν κάνω διακρίσεις σε σχέση με το φύλο. Δεν κάνω διακρίσεις, έχω εμπειρίες και με τα δυο φύλα» .

Ο Καρκάς αναφέρει ακόμη: «Έψαχνα νευρικά τα τσιγάρα μου, γιατί έκανα χρήση 3 ημέρες. Θεωρώ, ότι επειδή έκανα απότομες κινήσεις εκεί πετώντας τα πράγματα, ίσως άνοιξε το μπουκαλάκι με το popper. Όταν γύρισα στο μαγαζί συζητήσαμε για τις ερωτικές εμπειρίες μας, χωρίς να υπάρχει κάποια διάθεση ανάμεσα μας βέβαια. Μετά σκέφτηκα, μέχρι να μου στείλει ο φίλος μου να βρεθούμε, να πάμε να δούμε τι γίνεται στο πάρκο εκείνο κάτω από το Γκάζι, που ήξερα ότι γίνονται υπαίθριες γνωριμίες ομοφυλοφίλων ατόμων» υποστήριξε ο Καρκάς και περιέγραψε ότι αποφάσισαν να πάνε «όπως πάνε δυο φίλοι σε παράδρομο στη Συγγρού να κάνουν πλάκα για δέκα λεπτά» .

Σταμάτησαν στο παρκάκι κι όπως περιγράφει ο ίδιος:

«Είδα έναν μελαχρινό τύπο να μας κοιτάζει. Του λέω “ρε μας κοιτάζει αυτός” . Το συζητήσαμε και ο τύπος ήρθε προς το μέρος μας. Ήρθε λίγο στο παράθυρό μου και συζητήσαμε λίγο. Βγήκαμε μετά από το ταξί. Εκεί, ο τύπος μου πρότεινε να κάνουμε κάτι ερωτικό και του λέω “όχι εγώ, το παιδί” , είπα κι έδειξα τον οδηγό κάνοντας πλάκα. Μετά του είπα να πάμε καμία βόλτα στο παρκάκι να δούμε τι παίζει. Περίμενα να μου στείλει ο φίλος μου να τον συναντήσω» .

«Κάποια στιγμή τον έχασα από το οπτικό μου πεδίο. Άρχισα να τον ψάχνω και μετά από πέντε λεπτά άρχισα να σκέφτομαι, “μήπως έφυγε μαζί με τα πράγματά μου;” Τον πήρα τηλέφωνο από το κινητό μου και δεν το σήκωσε. Με πήρε πίσω και μου είπε ότι είναι στο ταξί. Όταν έφτασα εκείνος κάτι έφτιαχνε στο πορτ-μπαγκάζ. Στο μεταξύ είχα δώσει ραντεβού με τον φίλο μου σε 40 λεπτά από τότε στον σταθμό Αττική. Σε εκείνο το σημείο, από την χρήση, την κόπωση και την αφαγία, δεν άντεξα και κοιμήθηκα» .

«Ξύπνησα πια στο Ιπποκράτειο. Ανοίγω τα μάτια μου και δεν καταλάβαινα πού είμαι. Έβλεπα κόσμο να κοιτάζει επικριτικά, όπως κάνουμε όλοι, όταν βλέπουμε έναν χρήστη σε αυτήν την κατάσταση. Όταν είδα γιατρό, κατάλαβα ότι θα πρέπει να αποκοιμήθηκα στο ταξί. Ντράπηκα. Ήθελα να πω να μην κοιτάζουν. Δεν ήθελα να εξεταστώ, γιατί στο παρελθόν είχα πέσει σε τοξικό κόμμα και δεν ήθελα να ενημερωθεί η οικογένειά μου. Κάπου εκεί βλέπω στο βάθος τον οδηγό να ουρλιάζει “τι μου κάνατε αλήτες;” . Προσπέρασε τους πάντες και ήρθε και με χτύπησε. Ξαφνικά, άρχισαν να με τραβάνε. Ο ένας αστυνομικός μου έβαζε χειροπέδες κι ο άλλος τραβούσε φωτογραφίες την ταυτότητά μου. Με συνέλαβαν χωρίς λόγο, απλώς επειδή κάποιος ούρλιαζε. Το 1,5 γραμμάριο το βρήκαν στο τμήμα» .

Την επόμενη ημέρα στο τμήμα ο οδηγός δέχτηκε να εξεταστεί από ιατροδικαστή:

«Εγώ δε μπορούσα να καταλάβω, γιατί ζητάει ιατροδικαστή. Μέχρι που αποκοιμήθηκα εγώ, χαζολογούσαμε, δεν είχε γίνει τίποτα. Αυτός δεν αποκοιμήθηκε πουθενά. Τα gps το δείχνουν. Σε 16 λεπτά, που σταματήσαμε σε σημείο εμφανές, που κανείς δεν μπορούσε να πάθει κανένα κακό. Δεν παραδέχεται ότι ήρθε βόλτα μαζί μου στο πάρκο, προκειμένου να αποκρύψει οποιαδήποτε συμπεριφορά δική του, που ίσως υποκρύπτει ομόφυλο ερωτισμό. Πώς όταν με πήγε στο νοσοκομείο έκανε σαν τρελός να με σώσουν οι γιατροί και μετά ζητούσε ιατροδικαστή; Όταν ένας άνθρωπος έχει περάσει από ανακριτή για υπόθεση ναρκωτικών και φτάνει σε ένα νοσοκομείο με έναν που έχει πάνω του ναρκωτικά και είναι τέζα, γι’ αυτό φώναζε, φοβόταν μήπως πάει φυλακή» . 

«Εγώ πιστεύω ότι αυτοτραυματίστηκε για να εξυπηρετήσει το σενάριο της ρίψης ουσιών και υπό τον φόβο, ότι μπορεί να μπλέξει, εξαιτίας των προηγούμενων υποθέσεών του με τα ναρκωτικά. Γνωρίζει ότι δεν έχει κακοποιηθεί. Εξετάστηκε 20 ώρες μετά, δε θα επωμισθώ εγώ ό,τι κάνει εκείνος. Ακόμα κι όταν με πήγε στο νοσοκομείο, έκανε διπλάσια ώρα. Πιστεύω, ότι σκέφτηκε να με παρατήσει κάπου, αλλά μετά θυμήθηκε ότι τον είχα πάρει από Beat. Πιστεύω, ότι αν δεν είχε πάρει διαστάσεις η ιστορία και δεν είχαν βγει τα στοιχεία μου, μπορεί να ζητούσε και χρήματα από την οικογένειά μου. Σε όλη τη ζωή μου, όταν βρίσκομαι με γυναίκα είναι επειδή τη θαυμάζω και όταν βρίσκομαι με άντρα είναι γιατί τον καμαρώνω. Αυτό για το οποίο κατηγορούμαι είναι άκρως ατιμωτικό, με θίγει, είμαι 443 ημέρες φυλακή. Αυτό για το οποίο κατηγορούμαι δεν είμαι εγώ» .

https://avmag.gr/118137/me-aformi-tin-katathesi-mias-psychologoy-sti-diki-toy-giorgoy-karka/




Δες και αυτό!