“Δεν μπορούσα να είμαι ιερέας μιας εκκλησίας που με στέλνει στην κόλαση λόγω της σεξουαλικότητάς μου”

27/01/2020
Please go to your Post editor » Post Settings » Post Formats tab below your editor to enter video URL.

Ο Συράκος – Ιωάννης ήταν ιερέας της Ορθόδοξης εκκλησίας για περισσότερα από πέντε χρόνια. Μόλις εχθές ανέβασε ένα βίντεο στο YouTube, μιλώντας για την απόφασή του να πετάξει τα ράσα και να ζήσει με άξονα τη δική του αλήθεια.

“Ήμουν ιερέας της ανατολικής ορθόδοξης ιερέας για πάνω από 5 χρόνια. Δεν είμαι πια ο πατήρ Ιάσων, ο ιερομόναχος. Άφησα πίσω μου τα ράσα, πέταξα τα ράσα – όπως λέει ο λαός- και πετώντας τα ράσα, άφησα πίσω μου κάθε εκκλησία, κάθε οργανωμένη θρησκεία που κατεργάζεται απ΄τις απαρχές της ανθρώπινης ιστορίας, την καταπίεση του ανθρώπου…”

“Κάποια στιγμή κοίταξα τον εαυτό μου στον καθρέπτη. Κάποια στιγμή κοίταξα μέσα μου καλά, χωρίς ψευτιές, χωρίς υπεκφυγές και είπα: ‘Τι είναι για εσένα σημαντικό αλήθεια. Να πορεύεσαι με άξονα τη δική σου προσωπική αλήθεια ή μια κάποια αλήθεια που σου επιβλήθηκε σαν θέσφατη. Έτσι κάποια στιγμή κατάλαβα ότι δε θα μπορούσα να είμαι μέλος, πόσο μάλλον διδάσκαλος, ενός θρησκευτικού συστήματος, που εκ προοιμίου, λόγω της σεξουαλικότητάς μου, με στέλνει στην κόλαση, με στέλνει στο σκοτάδι, με στέλνει στην αφάνεια.”

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!